Ultimàtum dels díscols a Navarro

Els tres diputats marquen el dia 10 de juny com a topall de la seva situació

Quico Sallés
27 de maig del 2014
Geli, Ventura i Elena durant la seva comparaixença al Parlament.
Geli, Ventura i Elena durant la seva comparaixença al Parlament. | José Manuel Gutiérrez / ND
La reunió del grup socialista celebrada aquest matí al Parlament ha estat marcada per la patacada electoral de diumenge. Una pèrdua de 350.000 vots que ha enfortit els crítics. De fet, els tres diputats díscols -Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena- s'han posat flamencs i han exigit al primer secretari del PSC, Pere Navarro, i al portaveu Maurici Lucena que els “tornin la veu” a tot estirar en el ple del 9 i 10 de juny.
 
Segons fonts coneixedores de la reunió tots tres han estat molts clars, fins al punt que han utilitzat expressions tan contundents com: “O caixa o faixa”. Un posicionament que ha tingut el suport d'altres diputats que també demanen retornar la veu als tres diputats, que ara no tenen funcions de representació institucional del partit. Està previst que aquest dijous, la comissió de garanties estatutàries emeti l'informe definitiu sobre la situació dels “sobiranistes”.
 
“La nostra situació té data de caducitat, o en el proper ple estem rehabilitats de les nostres funcions o serà el nostre darrer ple”, ha insistit Geli en declaracions a Nació Digital. De fet, aquest termini també coincideix amb el consell nacional extraordinari que ha convocat el primer secretari del PSC i serà quinze dies abans de la tercera assemblea que celebrarà Avancem, prevista pel 28 de juny. 
 
Davant aquest ultimàtum, fonts de l'entorn de Navarro han assegurat que oferiran als tres díscols la seva reintegració a l'executiva del partit en una reunió propera que buscarà punts d'acord amb tots els sectors.