Entren en funcionament els radars per trams entre La Ràpita i Amposta

Redacció
26 de maig del 2014
Imatge d'una de les entrades del radar per trams entre La Ràpita i Amposta.
Imatge d'una de les entrades del radar per trams entre La Ràpita i Amposta. | Sílvia Berbís
Imatge d'una de les entrades del radar per trams entre La Ràpita i Amposta. Foto: Sílvia Berbís

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa a partir d'este dimarts 27 de maig el nous radars per trams entre La Ràpita i Amposta. Es tracta d'un radar en cada sentit de la marxa i situats a l'entrada i sortida d'un tram de 4,460 km de longitud, entre els punts quilomètrics 1.079,220 i 1.074,760.

Com ha explicat el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, “el sistema de control de la velocitat mitjana utilitza uns lectors de matrícula” per calcular el temps que tarda un vehicle a recórrer el tram controlat per tal de determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. A diferència del radar per tram ubicat al Túnel de Vielha, estos nous trams “són els primers que es col·loquen en carreteres convencionals”, ha explicat Isern que ha volgut destacar “el que volem és la pacificació de les velocitats amb la intenció de reduir la sinistralitat” i “sensibilitzar” els conductors.

El límit màxim de velocitat permès en els trams controlats de la N-340 i la C-65 (entre Cassà de la Selva i Llagostera) és de 100 km/h.

Després de l’experiència positiva dels radars per tram del Túnel de Vielha, el SCT ha decidit estendre este sistema de control de velocitat mitjana per augmentar la seguretat viària en els trams esmentats de la N-340 al Montsià i la C-65 al Gironès, atès que d’esta manera s’evitaran les reduccions brusques de velocitat que realitzen alguns conductors davant la presència d’un radar convencional i s’aconseguirà el manteniment de la velocitat desitjada en el tram controlat.

Cap a finals del 2014 - principis del 2015, el SCT preveu que entren en funcionament 6 nous radars per trams, un altre dels quals al Montsià, a l’AP-7, entre Ulldecona i Amposta en sentit Barcelona de 18,020 km de longitud.