Al rei Baltasar, monarca català transitori

per Aguaita.cat, 4 de gener de 2013 a les 13:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Tot i que el favor que li volem demanar, volem demar-li d'una manera formal, i en persona, tal com requereix el protocol, ara li voldria avançar alguna cosa, fer-li cinc cèntims de la qüestió.
Resulta que a les darreres eleccions la majoria dels catalans, dos de cada tres, vam demanar fer un Referèndum. Decidir el nostre futur amb unes votacions lliures, netes i absolutament democràtiques. Però l'Estat espanyol s'ha negat en rodó. No en vol ni sentir a parlar, de Referèndums, i ja ha anunciat que de cap manera, que no mo'l deixa fer i farà tot el que sigui per impedir-ho. Així estan les coses.

De moment han ficat mil i un impediments. Primer van dir que un Referèndum era inconstitucional, després que si era una cosa il•legal, que estava fora de la llei. Tots nosaltres, innocents catalans, ens pensàvem que ho deien de veritat, quan al País Basc reclamaven la fi del terrorisme, la violència, perquè segons deien ells, els defensors de l'Estat espanyol, per la via pacifica democràtica es podia reclamar tot, fins i tot la Independència. Ara es veu que no, que allò no valia per a Catalunya i no s'ho creien ni ells... Com deia, nosaltres, els innocents catalanets, ens pensàvem que votar era la cosa més democràtica del món, la biga mestra d'un estat de dret. Desprès, per treure'ns del cap el Referèndum, també van afirmar, sense que els caigués la cara de vergonya, que per fer un Referèndum a Catalunya haurien de votar tots els espanyols... També els de Ceuta, Melilla i les Canaries? Pregunto. Imagineu-se que els anglesos de Londres, Irlanda del Nord, País de Gal•les, diguessin que ells també tenen dret de votar al Referèndum d'Escòcia... Els prendrien per guillats!!! Tocats del bolet! Els d'esquerres d'Espanya demanen un Referèndum al Sàhara per al poble sahrauí, però de Catalunya... Ni parlar-ne!!!. Això és impossible!!! Imagineu-vos que al Tibet, conquerit per l'exèrcit xinès, es fes un Referèndum per recuperar la seua Independència i obliguessin a votar a mil milions de xinesos... No hi hauria res a pelar. Aquesta és la barbaritat que demanen gent d'Espanya tant entenimentada com el socialista Felipe González, expresident del Govern espanyol. Però això no és res, el pitjor és que alguns militars (la majoria callen) han insinuat que s'hauria d'ocupar Catalunya militarment. Els cants de sirena que s'escolten són terribles... Per causar temor, pànic a la gent, amb l'exèrcit, les armes que, per cert, també hem pagat els catalans. Alguns diuen que portaran els tancs a Barcelona, faran l'entrada triomfal per la Diagonal, Passeig de Gràcia avall fins a Canaletes... Però això dels tanques ho dubto perquè són molt cars i estan embargats, les claus les té la Merkel a Alemanya, al calaix del seu despatx.

De fet, el mateix Alejo Vidal Cuadras, català del Partit Popular que governa l'Estat espanyol, amb un càrrec molt important a Europa, ha dit públicament i sense pèls a la llengua, que un general de la Guàrdia Civil hauria de fer-se càrrec dels Mossos d'Esquadra i suspendre l'autonomia catalana. Poca broma. Des del Govern espanyol han dit que impediran el Referèndum, peti qui peti.

Anem al gra: el Govern català, i també l'oposició, hem decidit adreçar-nos a Sa Majestat Rei Baltasar de forma unànime pel color de la seua pell. Li ho explico: com que la sang reial catalana es va perdre a l'edat mitjana... Voldríem demanar-li que Sa Majestat Rei Baltasar es converteixi en rei de Catalunya, provisionalment durant l'any 2014, i mentre duri l'etapa de transició que es presenta. Com que ha començat la guerra bruta i ens diran de tot, amb un rei negre com Sa Majestat volem demostrar al món que els catalans, almenys, no en tenim res, de racistes. A més, sabem que vostè és parent d'alluny d'Obama, president dels Estats Units, la potència mundial, i com comprendrà, també ens interessa fer bones amistats i buscar un bon paraigües internacional.

Com pot veure, Sa Majestat Rei Baltasar, pinten bastos i, naturalment, els catalans hem d'estar preparats per a qualsevol eventualitat, fins i tot per a la pitjor, la militar: que l'exèrcit espanyol ocupi Catalunya, se suspengui l'autonomia i s'apliqui l'estat d'excepció, fins i tot amb el president de Catalunya, el Govern i els parlamentaris empresonats. Pot passar de tot... I és per això que la nostra petició, a més que Sa Majestat Rei Baltasar es converteixi en rei provisional de tots els catalans, és que ens porti un arsenal de metralladores de joguina, tancs de plàstic, rifles de cartró, pistoles de fusta, espases de llums, d'aquelles de la Guerra de les Galàxies, arcs i fletxes falses, plomes d'indi, cascos amb plomalls de colors i tot tipus d'armes de joguina. Per cert, de llances pintades de purpurina, amb vestits de romans, no en caldran, que a les nostres comarques hi ha molta tradició d'armats... El poble de Catalunya, al llarg de la seua sagnant història, plena de guerres, matances, revolucions... finalment ha après a resoldre els conflictes amb la paraula i la negociació. El poble català ha renunciat a defensar els seus interessos amb la violència i no vessarà ni una gota de sang. El nostres ciutadans mai no respondran a les provocacions amb violència. En definitiva, li demano a Sa Majestat Rei Baltasar un exèrcit de mentida, que faci patxoca, per estar previnguts. I si cal, i només en cas d'extrema necessitat, treure'l al carrer per defensar les urnes del dia del Referèndum i, sobretot, per defensar i donar seguretat als ciutadans que aquell dia aniran a votar lliurement i democràticament, per decidir el seu futur.

 

Arxivat a:
Lo gitano blanc