Narbona: «Cañete ha deconstruït en 2 anys tota la normativa ambiental»

La ministra que va derogar el Pla Hidrològic Nacional fa campanya a l'Ebre

Sofia Cabanes
17 de maig del 2014
Cristina Narbona a la vora de l'Ebre prop del mural contra el transvasament.
Cristina Narbona a la vora de l'Ebre prop del mural contra el transvasament. | Sofia Cabanes
Cristina Narbona a la vora de l'Ebre prop del mural contra el transvasament. Foto: Sofia Cabanes
L'exministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, afirma que la targeta de presentació de Miguel Arias Cañete a les institucions europees, on apunta com a possible comissari, és una "autèntica deconstrucció" de la política mediambiental espanyol . "A cadascú cal jutjar-lo pel que fa i el que ha fet. Cañete en els seus dos anys de mandat ha literalment deconstruït tota la normativa ambiental espanyol ", ha afirmat des de Tortosa, davant del riu Ebre, on ha recordat el seu paper, durant el Govern de Rodríguez Zapatero, sobre la derogació del transvasament de l'Ebre que preveia el Pla Hidrològic Nacional impulsat pel PP el 2001.

Narbona ha subratllat que Cañete durant la seva última etapa com a ministre "ha canviat la llei sobre responsabilitat ambiental, llei d'aigües, la llei d'avaluació d'impacte ambiental, la llei de muntanyes i la llei de parcs nacionals,... Aquesta és la seva presentació", ha insistit.

Ahir el candidat d'ICV, Ernest Urtasun, va afirmar precisament des d'Amposta que el seu partit no votaria Cañete si és proposat com a comissari i va instar la candidata socialista, Elena Valenciano, a fer el mateix ". Crec que pel que he comentat deixo clara la meua posició", ha dit Narbona sense entrar a opinar sobre esta qüestió. "A més de l'espectacle de masclisme intolerable que ha donat a la televisió, té una altra sèrie a atributs i per descomptat com a ministre de Medi Ambient ha fet retrocedir el nostre país diverses dècades", ha afegit .

Sobre el El Pla de Conca de l'Ebre, Narbona assegura que "és un pla que perfectament es pot recórrer davant la Comissió Europea, perquè la política d'aigua a què obliga la UE és molt diferent de la que ha fet aquest govern, que es vanta d'haver acabat un any abans que ja hagi d'haver nous plans, perquè el 2015 hauran de revisar-lo".

Narbona ha animat a anar a les urnes en estes eleccions europees per votar " forces polítiques que defensen entre altres qüestions una gestió responsable dels recursos naturals com una condició indispensable per a una recuperació econòmica", més concretament a votar socialista "que ha defensat en Espanya i Europa una política de l'aigua i ambiental diferent".

L'exministra s'havia de trobar este migdia amb el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, però fonts del partit han apuntat que finalment la trobada no s'ha pogut produir per que Tomàs es troba fora de Tortosa i no arribava a temps. De fet, el portaveu de la PDE ha parlat per telèfon amb Narbona per excusar-se.