Dia Internacional dels Museus, als equipaments de la xarxa Ebre, Natura & Cultura

Este cap de setmana s'han organitzat visites guiades i jornades de portes obertes

Redacció
16 de maig del 2014
Centre d'interpretació, a Santa Bàrbara.
Centre d'interpretació, a Santa Bàrbara. | Cedida
Centre d'interpretació, a Santa Bàrbara. Foto: Cedida

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i els equipaments de la xarxa Ebre, Natura&Cultura prendran part este cap de setmana, un any més, en el Dia Internacional dels Museus, una iniciativa del Consell Internacional dels Museus (ICOM). Per això organitzen diverses activitats i jornades de portes obertes per a acostar a la població local el patrimoni cultural i natural que té més a la vora i oferir als visitants que acudixen al territori un tast del variat patrimoni d’estes terres. En l’edició d’enguany, s’han organitzat visites guiades i jornades de portes obertes per als dies 17 i 18 de maig en els horaris habituals d’obertura dels equipaments d’esta xarxa, als municipis d’Alcanar, Amposta, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita i Santa Bàrbara.

Així, este dissabte 17, d’11 a 14 hores, tindrà lloc una Jornada de Portes Obertes al Poblat Ibèric de la Moleta del Remei, a Alcanar. A Amposta, en el mateix horari, es faran visites guiades gratuïtes al Parc Arqueològic de la Carrova i també jornada de Portes Obertes al Museu de les Terres de l’Ebre (també de 17.30 a 20.00h). A les 18.00 hores es farà una visita guiada gratuïta a l’exposició ‘100 anys d’escola pública a Amposta’, en el marc de la Festa del Mercat a la Plaça.

A Sant Carles de la Ràpita, el Dia Internacional dels Museus es viurà amb una jornada de portes obertes al Museu de la Mar de l’Ebre, d’11 a 14.00h i de 16.00 a 19.00h. Finalment, a Santa Bàrbara s’oferirà una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana d’11 a 13h i de 17 a 19h. A més, a les 17.30 hores es podrà seguir la ruta guiada gratuïta de les Masades. El lloc de trobada és el centre d’interpretació la Vida a la Plana.

Diumenge, dia 18, es farà una jornada de Portes Obertes al Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers, Casa O’Connor (17.00 a 20.). A Amposta, d’11.30 a 14.00, Jornada de Portes Obertes al Museu de les Terres de l’Ebre i a les 12.00h, visita guiada gratuïta a l’exposició "100 anys d’escola pública a Amposta" en el marc de la Festa del Mercat a la Plaça. 

A Sant Carles de la Ràpita, d’11 a 14 i de 16 a 19, jornada de Portes Obertes al Museu de la Mar de l’Ebre i a les 11, este museu serà el punt de trobada per a la ruta literària Sebastià Juan Arbó pel casc urbà de Sant Carles de la Ràpita. A Santa Bàrbara, d’11 a 13, jornada de Portes Obertes al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana.