Tortosa programa un tast del Renaixement amb les Jornades Despuig

La plaça de l'Escorxador acull, divendres 16 i dissabte 17, un campament, música al carrer, demostració gastronòmica i conferències, entre altres actes

Les jornades tindran lloc a la plaça de l'Escorxador.
Les jornades tindran lloc a la plaça de l'Escorxador. | Imatge del cartell
Redacció
13 de maig del 2014
Les jornades tindran lloc a la plaça de l'Escorxador. Foto: Imatge del cartell

Un tast avançat del Renaixement per només dos dies. Este divendres 16 i dissabte 17, la plaça de l’Escorxador de Tortosa acull les jornades de recreació històrica i ambientació al segle XVI ‘Despuig, vivint el Renaixement’. L'Ajuntament ha organitzat esta activitat amb la intenció de contribuir a posicionar el municipi com a destinació patrimonial tot l’any, tot justificant el lema de la campanya de promoció ‘Tortosa, ciutat del Renaixement. Cultiva l'art de viure!’.

Així, s'alçarà una zona de recreació històrica amb un campament, jocs infantils i tavernes perquè els visitants tinguen una primera impressió de la Festa del Renaixement. Els participants aniran vestits a la manera del segle XVI i les seues activitats seran les pròpies de l'època. També hi haurà xerrades sobre el teatre i la música del Renaixement, l'impacte econòmic de la Festa, demostracions de cuina i rebosteria del XVI, una conferència sobre la figura de Cristòfol Despuig, visites guiades, música i altres actuacions habituals durant la Festa del Renaixement, segons han explicat els regidors de Festes, Domingo Tomàs, i de Turisme, Alfredo Ferré, que han presentat avui el programa.

El regidor de Festes ha insistit que l'objectiu és "desestacionalitzar la Festa del Renaixement" i convertir este esdeveniment en un reclam turístic tot l'any, gràcies al patrimoni i a les activitats que l'Ajuntament programa fora del mes de juliol, com és el cas dels Dissabtes del Renaixement.