L’Ajuntament d’Amposta tanca l’any amb 3'5 milions d'euros de romanent

L’alcalde ha remarcat que estes xifres «permetran accedir a un nou préstec gràcies al qual podrem fer les inversions que són tan necessàries a la ciutat i reactivar l'economia»

Redacció
07 de maig del 2014
L’Ajuntament d’Amposta ha liquidat el pressupost del 2013 amb un romanent de 3,5 milions d’euros, segons ha informat en una nota de premsa. Tant l’alcalde, Manel Ferré, com la regidora d’Hisenda, Isabel Ferré, han valorat positivament este resultat “com una mostra de la bona gestió econòmica que es fa des de l’equip de govern”.

Tot i amb això, el romanent de tresoreria no es podrà reinvertir en noves accions per a la ciutat segons allò establert a la Llei d’Estabilitat Pressupostària aprovada pel govern espanyol al 2012. En este sentit, l’alcalde ha lamentat esta situació que no permet que els ajuntaments puguen disposar del romanent i l’hagen de destinar en la seva major part a cobrir el deute encara que es tinguen unes finances sanejades.

La nota també remarca que la ràtio d’endeutament es troba al 68%, molt per sota del 110% que permet la llei com a límit. Este percentatge d'endeutament, lligat a un estalvi net de 1.273.709’21, significa, d'una banda, que no és necessari aprovar cap pla de sanejament financer, i de l'altra, que l'Ajuntament podrà demanar un nou préstec per a realitzar noves inversions a la ciutat.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha remarcat que estes xifres “ens permetran accedir a un nou préstec gràcies al qual podrem fer les inversions que són tan necessàries a la ciutat per poder contractar les empreses d'Amposta i reactivar així l’economia”.