Tortosa vol batre divendres el rècord de 875 donacions de sang

Redacció
06 de maig del 2014
Presentació de la marató de donació de sang.
Presentació de la marató de donació de sang. | Ajuntament de Tortosa
Presentació de la marató de donació de sang. Foto: Ajuntament de Tortosa

El pròxim divendres 9 de maig, de 10 a 22 hores, tindrà lloc a l’auditori Felip Pedrell una nova edició de la Marató de Donació de Sant, que amb el lema ‘Lo goig és donar-ne’, s’ha marct com a objectiu superar el nombre de donants de l’any passat, quan es va arribar als 875. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats. Cada any s’organitzen unes 60 maratons de sang arreu del país.

Enguany, el Banc de Sang i Teixits, organitzador, ha creat un espai web que permet reservar prèviament l’hora i evitar cues a l’hora de fer la donació.
Un any més, tots els centres educatius de la ciutat s’ha implicat activament i han acollit un tècnic que ha explicat als alumnes en què consistix la donació de sang i la importancia de donar-ne regularment com un hàbit cívic i altruista. A més, cada escola ha escollit un dibuix elaborat pels alumnes, el qual s’ha fet constar en diferents cartells promocionals de la Marató.

Divendres s’ha programat tot una sèrie d’activitats com ara actuacions, tallers, jocs, baldanada i xocolatada, per convertir este esdeveniment solidari en un acte festiu i alegre, que a més compta amb la implicació de nombroses entitats associatives i empresarials del municipi i rodalies.