L'Ajuntament de Tortosa adquireix part de l'últim immoble afectat pel projecte urbanístic de davant la Catedral

Redacció
06 de maig del 2014
Algunes de les cases afectades per les expropiacions.
Algunes de les cases afectades per les expropiacions. | S.C.
Algunes de les cases afectades per les expropiacions. Foto: S.C.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha informat que l'Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris per adquirir un habitatge i un local de l'últim edifici de titularitat privada que queda de l'illa de cases del carrer Croera que s'ha d'enderrocar en el marc del projecte per connectar visualment la Catedral amb la façana fluvial mitjançant una gran plaça oberta.

"Continuem treballant en la mateixa línia, buscant l'acord amb els propietaris i deixant com a últim recurs haver de recorrer als procediments expropiatoris. Si fins ara ens ha servit el diàleg, res ens fa pensar que amb els immobles que queden no puguem resoldre-ho per la mateixa via", ha indicat l'alcalde.

Ferran Bel també ha avançat que dins d'este mes de maig es preveu que la Comissió de Patrimoni puga aprovar el document definitiu de la 1a fase del Pla especial del Nucli Antic de Tortosa, que ha de suposar "un abans i un després" en la gestió del patrimoni del centre històric de la ciutat. L'alcalde ha recordat que este document donarà una major seguretat jurídica als titulars de propietats de l'àrea afectada, i també a l'Ajuntament, al temps que establirà una carta de colors del nucli antic i situarà Tortosa al nivell d'altres ciutats del país quant a gestió del casc històric. A més, ha afegit Bel, permetrà al consistori la creació d'una Comissió de Patrimoni municipal.