Endesa instal·la espirals a la línia elèctrica del Delta per evitar electrocucions en aus

Redacció
05 de maig del 2014
Espirals instal·lades a la línia elèctrica.
Espirals instal·lades a la línia elèctrica. | Cedida
Espirals instal·lades a la línia elèctrica. Foto: Cedida

La companyia elèctrica Endesa ha finalitzat recentment els treballs d’adequació d’una línia de mitja tensió al municipi de Deltebre amb l’objectiu de reduir el risc elèctric per a les aus dins del parc natural.

La intervenció s’ha realitzat en 22 trams d’una xarxa de 25 kV i ha consistit en la instal·lació de 220 anelles diaelèctriques (espirals de plàstic aïllant de color taronja). Les espirals compleixen dues funcions simultàniament: d’una banda, dissuadeixen les aus per a què no s’apropen a la línia i, de l’altra, eviten el contacte entre els cables de la xarxa quan fa vent, de manera que no es produisquen curtcircuits.

A la instal·lació d’espirals en la línia, s’hi ha afegit un recobriment de silicona als suports elèctrics del tram que evita l’electrocució dels ocells que s’hi posen a sobre. Els treballs, finalitzats recentment, s’han realitzat tot just abans de primavera, període en què s’inicien les migracions.

A més de protegir l’avifauna, aquesta intervenció ha suposat també la millora en la qualitat del subministrament per a 1.505 veïns del municipi.