Els díscols del PSC criden a la refundació del partit des d'Ulldecona

El líder d'Avancem,Joan Ignasi Elena,insisteix a desvincular l'agressió a Navarro del procés català i assegura que Corbacho va tenir "un mal moment" quan va convidar a militants amb sentiments independentistes a marxar

Sofia Cabanes
01 de maig del 2014
Geli, Ventura i Elena durant l'acte d'este 1 de maig a Ulldecona
Geli, Ventura i Elena durant l'acte d'este 1 de maig a Ulldecona | S.C.
Geli, Ventura i Elena durant l'acte d'este 1 de maig a Ulldecona Foto: S.C.

L’ermita de la Pietat d’Ulldecona ha estat este migdia epicentre del socialisme crític amb la celebració d’un multitudinari 1 de Maig amb la presència dels tres diputats díscols al Parlament. Joan Ignasi Elena i Marina Geli han acudit a la festa que tots el anys per esta data celebra l’agrupació local de la població del Montsià, en la qual milita la diputada i alcaldable, Núria Ventura i on han subratllat la necessitat de “refundar el socialisme català”.

“Mai havíem demanat el dret a l’autodeterminació perquè teníem unes regles del joc que funcionaven. Ara em dol pensar que el PSC es pot convertir en un partit minoritari quan és més necessari que mai”, ha apuntat durant el parlaments Marina Geli. “La millor manera, la menys traumàtica”, segon la diputada, “és la de tornar a les essències, al dret a l’autodeterminació d’on no hauríem d’haver marxat”, ha insistit. “Tenim dret a decidir i dret a la discrepància. No estem ni amb els que tenen molta pressa ni amb els que no volen de cap manera consultar el poble”, ha arguït per la seua banda Ventura.

“Corbacho devia tenir un mal moment”

Justament poca estona després que es filtrés als mitjans la carta de Pere Navarro adreçada als militants en que explica "l'incident" de diumenge i on deixa de fer esment al “clima de crispació”, malgrat que en els últims dies l’havia relacionat amb el procés polític català, el líder d’Avancem, Joan Ignasi Elena, ha reiterat que la de diumenge va ser “una desagradable i desafortunadíssima anècdota que és condemnable”, però que “a Catalunya, afortunadament, vivim en un clima de convivència i d’entesa amb independència del que cadascú pensi”.

Elena s’ha referit també a les declaracions que fa uns dies va fer en un reportatge de Telemadrid el president del consell nacional del PSC i diputat al Parlament, Celestino Corbacho, recomanat estripar el carnet als socialistes amb sentiments independentistes: “el senyor Corbacho devia tenir un mal moment perquè justament el que necessitem és ensenyar la porta d’entrada i no la de sortida a la gent”. “El Partit del Socialistes ha patit un procés de diàspora de molta gent i el que necessitem és agregar i reconstruir un espai socialista que Catalunya necessita”, ha afegit.

A l’acte d'este migdia hi han participat unes 200 persones entre militants i simpatitzants, de diversos indrets de les Terres de l’Ebre, com Amposta, Mas de Barberans, Sant Jaume, Roquetes, Tortosa, Les Cases, i també de la resta de Catalunya, com Cambrils, Girona o Lleida.