El TSJC tomba el recurs de l’Estat contra la moció sobre la sobirania fiscal de l’EMD de Jesús

Redacció
26 d'abril del 2014
La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, s’haurà d’empassar per segona vegada el recurs que va presentar en nom de l’Estat contra la moció aprovada per l’entitat municipal descentralitzada de Jesús (Tortosa) sobre la sobirania fiscal. Després que ja el tombés en primera instància el jutjat contenciós de Tarragona, ara ha estat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el que l’ha desestimat, segons informa avui el diari El Punt. L’argument de pes de l’alt tribunal és que la justícia se n’ha d’encarregar d’actuar quan òrgans que no són competents aborden qüestions jurídiques, però no pas en les polítiques. Este és el correctiu que rep Llanos de Luna en la seua creuada contra els ajuntaments catalans.

De fet, a banda de l’EMD de Jesús, actualment són més de 170 els plens municipals que han donat llum verd a la moció defensant la sobirania fiscal de Catalunya i exposant la voluntat dels seus municipis de pagar els impostos de l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana. Jesús va aprovar l'acord ara fa un any i com en altres casos, al cap de poc va rebre la impugnació de la delegació espanyola, que el contenciós va tombar. Davant el nou recurs de l’Estat, ara el TSJC s’ha pronunciat per primer cop sobre l’afer, donant la raó a l’EMD.

Segons recorda El Punt, la delegació del govern espanyol ja ha presentat un total de 240 denúncies contra el món local per qüestions diverses, com la moció sobre la sobirania fiscal o l’absència de banderes espanyoles als balcons.