Exproebre centra el saló Ebreambient en l'ús de la biomassa per fer energia

El certamen multisectorial de Tortosa, que tindrà lloc entre l’1 i el 4 de maig, arriba a la 70 edició | El nombre d’expositors gira entorn als 180, com l’any passat

Redacció
24 d'abril del 2014
El nombre d'expositors girarà entorn als 180.
El nombre d'expositors girarà entorn als 180. | Sílvia Berbís
El nombre d'expositors girarà entorn als 180. Foto: Sílvia Berbís

L'aprofitament de la biomassa per a la producció d'energia serà un dels temes centrals del 9è Saló de medi ambient i sostenibilitat ‘Ebreambient’ que se celebra, un any més, en el marc de la Fira Expoebre, que enguany arriba a la seua 70a edició. El certamen, que tindrà lloc entre l’1 i el 4 de maig, manté el nombre d’expositors entorn als 180, com l’any passat, i tot i mantenir el seu esperit multisectorial, pretén seguir avançant en el camí de l’especialització a partir de quatre sectors: el turisme, l’emprenedoria, el medi ambient i l’artesania. Segons ha avançat avui l’Ajuntament en la presentació del programa de la fira, l’accés continuarà sent gratuït i la inauguració anirà a càrrec del secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà.

Segons el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, que ha presentat els actes acompanyat del director de la Fira, Ramon Ferrando, la producció energètica amb biomassa serà abordada amb profunditat al saló Ebreambient, que comptarà amb la participació de l'Ajuntament, el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la Generalitat, i altres organismes i empreses del sector. Dins d'Ebreambient, l'Espai de Sostenibilitat d'Ebreambient donarà opció a construir objectes i mobiliaris amb materials reciclats.

Expoebre, recorda la nota emesa per l’Ajuntament, comptarà també amb l'Espai Turisme, “àmbit que des de l'Ajuntament i Fira Tortosa es considera estratègic per a l'economia del municipi i que enguany tornarà a tenir un paper destacat, amb la col·laboració de les revistes Descobrir, Sàpiens i Cuina, que participen amb una exposició fotogràfica sobre els actius turístics del país, així com amb una àmplia oferta d'activitats lúdiques i culturals que es concentren el dissabte 3 de maig, en el que s'ha vingut a anomenar la Festa de les Revistes”. L'Ajuntament ha vestit tot l'Espai Turisme amb unes imatges de gran format penjades del sostre que presenten els principals recursos turístics de Tortosa.
Entorn a l'emprenedoria se celebraran unes jornades que dedicades enguany a com millorar la productivitat i la comercialització. Expoebre es completa amb la Fira d'Artesania, el Mercat del Parc i el Saló de l'Automòbil.