El 'primer dia sense normalitat' a les escoles s'estén com una taca d'oli

10 centres educatius de les Terres de l'Ebre comencen amb retard el trimestre en protesta contra la LOMCE

S.B / Redacció
22 d'abril del 2014
Imatge de la protesta a Roquetes.
Imatge de la protesta a Roquetes. | Cedida
Imatge de la protesta a Roquetes. Foto: Cedida

Primer van ser tres, en la segona ocasió, set, i avui han estat ja deu els centres educatius de les Terres de l’Ebre que han secundat la protesta organitzada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) a les Terres de l’Ebre. Es tracta de l’anomenat primer dia sense normalitat , que, aprofitant la tornada a clase dels alumnes després d’un període festiu, en este cas les vacances de Setmana Santa, proposa dur a terme un acte reivindicatiu per protestar contra els efectes de la LOMCE, la LEC i les retallades en l’ensenyament públic. Avui més de 1500 alumnes de les TTEE han secundat el primer dia sense normalitat

D’esta manera, es recorda que no hi ha normalitat a l’escola degut a les polítiques d’ensenyament. Els alumnes dels deu centres adherits han dut a terme diferents accions, que reforcen les manifestacions que també s’han convocat en mesos anteriors. 

L'acte ha consistit en què pares, mares i alumnes s'han plantat davant l'entrada de l'escola i no han entrat a les 9 del matí; membres de l'ampa de les respectives escoles han llegit un manifest a favor de l'escola pública i en contra de les retallades i de la LOMCE i posteriorment han fet una xiulada. A final de l'acte, els alumnes han entrat a les respectives aules amb tota normalitat.

A l’escola Marcel·lí Domingo de Roquetes, per exemple, un dels centres que s’han sumat per primer cop a una acció que es va estenent progressivament pel conjunt de les Terres de l’Ebre, els alumnes s’han concentrat a la porta de l’escola a les 9 del matí i han ensenyat targetes grogues. El mateix color de les camisetes que lluïen els pares i avis que també s’han sumat a l’acció reivindicativa. “No volem que la nostra escola tinga retallades, que en té i n’ha tingut, no volem que s’implante la LOMCE i ens agradaria que hi hagués una modificació de la LEC”, ha apuntat una de les mares que ha acudit a la protesta a Roquetes.

Demà, diada de Sant Jordi, se celebrarà un ‘ dimecres groc ’, en què el color reivindicatiu de l’ensenyament es dixarà veure en les vestimentes.