Salut eleva a 43 els casos del brot de coronavirus detectat a Padesa i farà un cribratge massiu

El cribratge al centre de producció de Roquetes es realitzarà a prop de 600 treballadors

Salut ha destinat dues àrees sanitàries mòbils on s'hi realitzarà la recollida de mostres
Salut ha destinat dues àrees sanitàries mòbils on s'hi realitzarà la recollida de mostres | Cedida
Aguaita.cat
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:17h
ACTUALITZACIÓ 19.00 hores: 43 casos
Salut ha elevat a 43 els casos positius detectats entre els treballadors en  el brot de Padesa-Paumar a Roquetes, sis més dels confirmats en les últimes hores. Esta xifra encara pot augmentar perquè el departament farà un cribatge massiu amb PCR el proper cap de setmana als treballadors que encara no han estat testats, segons un comunicat. També explica Salut que el nou cribratge al centre de producció de Roquetes es realitzarà a prop de 600 treballadors ja que l’empresa ha realitzat un cribratge en una de les àrees de producció.

En la realització d’estes proves massives de PCR, que es realitzarà al CAP de Roquetes i estan coordinades des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, hi participen l’Agència de Salut Pública a les Terres de l’Ebre, l’atenció primària i personal hospitalari de l’ICS Terres de l’Ebre i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que hi donarà suport. El laboratori de l’ICS del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre processarà les mostres.

INFORMACIÓ: 
Una quarantena de treballadors de Padesa-Paumar de la planta de Roquetes han donat positiu en coronavirus, segons ha confirmat el Departament de Salut. Després d'un cribratge massiu, en aquests moments són 37 positius però, el nombre de casos podria augmentar, ja que Salut té previst continuar cribrant durant els pròxims dies. L'Agència de Salut Pública està revisant protocols per actuar de la manera més efectiva possible i garantir la seguretat dels treballadors de la planta de Roquetes. Juntament amb l'empresa estan acabant de concretar les mesures més adients de protecció per a la resta dels 700 treballadors de la planta. 

L'empresa havia realitzat PCR'S adquirides per compte propi durant l'estiu però l'increment de casos en els darrers dies ha obligat a plantejar un altre cribratge massiu.