El risc de rebrot a les Terres de l'Ebre es dispara i torna a ser alt

La comarca del Montsià és l'única que manté un risc moderat, tot i que la pandèmia també hi creix de forma exponencial

El CAP Baix Ebre de Tortosa durant la crisi del coronavirus
El CAP Baix Ebre de Tortosa durant la crisi del coronavirus | Santi Martorell
Sofia Cabanes
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:00h
Les Terres de l’Ebre situen el seu risc de rebrot en els 114,42, una xifra que suposa entrar en la franja alta de risc (és considera risc alt per sobre dels 100 punts).

Des de finals d’agost i fins a principis de setembre el risc de rebrot al territori havia experimentat una davallada progressiva que l’havia situat en la franja moderada-baixa. De fet, ha estat el territori català amb un risc més baix en les darreres setmanes.

No obstant això, les circumstàncies han variat, com ja ve sent habitual en temps de pandèmia. El que avui pot ser un indicador en zona verda, en uns dies pot situar-se en la franja de perill. I això és el que ha passat.

Dades corresponents al 21 de setembre Foto: Departament de Salut


Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, corresponents al 21 de setembre, la comarca del Montsià és la única que manté un risc moderat de rebrot (amb 79,32 punts), tot i que també experimenta un creixement preocupant. Ja que entre la setmana del 5 a l’11 de setembre este risc se situava en la franja més baixa amb 9,67 punts.  A l’altre extrem es troba la Ribera d’Ebre, que actualment té un risc de rebrot de 323,06 punts. Pel que fa al Baix Ebre, actualment té un risc de rebrot de 110,63 punts i la Terra Alta 110,61.

Tot i que les dades indiquen que la pandèmia està en remuntada al territori, el cert és que les hospitalitzacions no han augmentat. Actualment hi continuen havent 3 persones ingressades, una de les quals a l’UCI.

Pel que fa al nombre de persones contagiades en les últimes hores, s’han de comptabilitzar 13 nous casos en les darreres 24 hores diagnosticats per prova PCR. Des de l’inici de la pandèmia el nombre de casos detectats per PCR ha estat de 1.114, i 1.300 si sumem la resta de proves.