Tortosa programa un cap de setmana d'activitats per commemorar el Dia Mundial del Turisme

Durant els mesos d'estiu, l'ocupació en alguns establiments hotelers de la ciutat ha superat el 75%, amb un perfil predominant del visitant de proximitat

Aguaita.cat
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:14h
Tortosa programa un cap de setmana d'activitats per commemorar el Dia Mundial del Turisme
Tortosa programa un cap de setmana d'activitats per commemorar el Dia Mundial del Turisme | Cedida
Durant tot un cap de setmana, Tortosa commemorarà el Dia Mundial del Turisme que tindrà lloc el diumenge 27 de setembre. Des del divendres i durant tres dies, l'Ajuntament i representants del sector turístic de la ciutat han previst més d'una trentena de propostes per remarcar les potencialitats que Tortosa té com a lloc d'interès per als visitants. Les activitats –que es faran amb aforaments limitats a grups reduïts, amb inscripció prèvia, i amb l'ús obligatori de mascareta i la resta d'elements de prevenció– consisteixen en visites guiades, rutes pels espais patrimonials de la ciutat, jocs familiars, activitats culturals i ambientacions d'èpoques històriques al conjunt emmurallat, a càrrec dels Miquelets de Catalunya. 

L'objectiu és donar a conèixer els actius turístics dels quals disposa Tortosa, tant als visitants com a la mateixa ciutadania, ja que estos últims també juguen un paper important com a prescriptors per atraure turistes més enllà de la ciutat. És per això que el lema triat és 'El viatge comença aquí', en atenció a tot allò que es pot descobrir dins mateix de Tortosa. 

Les activitats són possibles gràcies a la implicació de diverses empreses turístiques que operen a Tortosa, a les quals l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha volgut agrair durant la presentació dels actes la implicació que fan per fer-los possibles amb la rebaixa del preu habitual. Empreses i entitats com Lo Sirgador, Conficon Turisme i Tradicions, Terra Enllà, Amics dels Castells o Visitur. També està previst un tast de vins, amb Altavins, o un vermut musical amb Lo Gambusí. 

Roigé, que ha comparegut acompanyada pel regidor de Turisme, Sisco Pepió, ha valorat positivament les dades d'ocupació turística d'aquest estiu. Tot i la incertesa amb la qual el sector encarava l'activitat una vegada superada l'època de confinament, amb els condicionants que ha comportat la limitació de desplaçaments entre territoris, i més encara entre països, el nombre de visitants a Tortosa ha mantingut una línia a l'alça durant el juliol i l'agost. 

Les dades també revelen un canvi de comportament pel que fa a la procedència dels visitants: si l'estiu del 2019 el 34% de visitants procedien de Catalunya, l'estiu del 2020 la xifra s'ha incrementat fins al 70%. Pel que fa als visitants espanyols, ha passat del 35% al 24%, mentre que els turistes de la resta de països han notat les dificultats per viatjar i han passat del 30% al 6%. 

Totes les activitats del Dia Mundial del Turisme a Tortosa es poden consultar a http://www.turisme.cat .Les inscripcions s'han de fer al telèfon 977 449 648 o al correu turisme@tortosa.cat. 
 

Foto: Cedida