Els alumnes de primària de l'Ebre podran traure's la mascareta en els propers dies, si la pandèmia continua en descens

Salut apostarà per una desescalada per territoris en l'ús de mascareta a les escoles | Les comarques ebrenques són, de moment, les que mostren indicadors més positius

Alumnes d'una classe de primària a Catalunya, el passat dilluns
Alumnes d'una classe de primària a Catalunya, el passat dilluns | Jaume Ventura
Sofia Cabanes
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:54h
El Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat este matí que, si els indicadors continuen sent bons, els alumnes de primària de les Terres de l’Ebre podran deixar de dur mascareta a l’escola en els propers dies.

Arigmon ha fet estes declaracions en una entrevista a Els Matins de TV3, on ha constatat que el Departament de Salut treballa en una “desescalada simètrica” per territoris en l’ús de la mascareta a les escoles. En este sentit, ha reconegut que les Terres de l’Ebre són el territori, ara per ara, més ben situat per iniciar la desescalada.

Segons ha explicat, amb dades de la setmana passada, la taxa d’infecció a les Terres de l’Ebre per cada 100.000 persones en població de 0 a 17 anys  és de 13. “Això vol dir que a Terres de l’Ebre estem esperant que la setmana que ve de 14.000 nens escolaritzats trobarem un cas”. Una situació ben diferent respecte el conjunt de Catalunya, on les dades indiquen que sorgirà un cas positiu per cada uns 1.500 alumnes. Estes dades permetrien avançar en la desescalada, de manera que els infants ebrencs de 6 a 12 anys que ara han de dur mascareta a classe podrien traure-se-la.

No obstant, Argimon ha recalcat que cal ser prudents. “Els indicadors estan anant bé, però sempre diem el mateix. No estem bé”. “Això en un tres i no res pot canviar de verd a vermell”, ha subratllat.

El secretari de Salut Pública també ha exposat que qualsevol decisió sobre l’ús de la mascareta a l’escola es prendrà consensuadament amb Educació. I ha recalcat que l’ús de la mascareta per a la població general continuarà sent obligatori.