Alerta meteorològica: una pertorbació mediterrània pot colpejar el litoral ebrenc

El Servei Meteorològic de Catalunya adverteix que es pot donar la condició que es forme un petit cicló quasi tropical

Tempesta nocturna, aquesta nit al delta de l'Ebre
Tempesta nocturna, aquesta nit al delta de l'Ebre | Agustí Descarrega
Aguaita.cat
08 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:53h

Alerta meteorològica a Catalunya entre este dimarts 8 de setembre i dimecres 9 de setembre. Segons informa el Servei Meteorologic de Catalunya (SMC), en estes 48 hores es formarà una pertorbació que afectarà tot el litoral català i les Illes Balears. La fornada de pluges que ha colpejat el país este cap de setmana i dilluns es tancarà esta mateixa matinada i segons explica el SMC, formarà una baixa en altura que tindrà reflex en esta mateixa pertorbació a partir de dimarts.

En el cas que això succeís, es podrien donar condicions favorables per a la formació d’un petit cicló mediterrani quasi tropical. Este tipus de baixa no es produeix gaire sovint, però no és pas insòlita a la Mediterrània. És una estructura amb semblances amb els ciclons tropicals tot i que amb una mida molt menor, vent no tan fort, pressió no tan baixa i curta durada.​

La previsió de les pluges entre dimarts i dimecres Foto: Servei Meteorològic de Catalunya


Pel que fa a la seua possible afectació a Catalunya, es preveu precipitació que podria ser d’intensitat forta al litoral, el prelitoral i el nord-est, sobretot durant la nit de dimarts i matinada de dimecres. A més, de manera tangencial, hi podria haver ratxes de vent fortes sobre el mar prop de la costa i onatge alterat amb onades màximes entorn dels 2,5 m al delta del Llobregat i al delta de l’Ebre. Les pluges més fortes, però, es preveu que caiguen al mar.

El Servei Meteorològic ha emès avisos arreu del territori per vent i pluja en les pròximes 48 i 72 hores.