Educació avala els grups amb alumnes d'edat diferent per al nou curs

El conseller Bargalló remarca la importància que els grups siguin estables i compleixin amb els objectius pedagògics

Una aula amb alumnes
Una aula amb alumnes | ACN
Bernat Surroca / Andreu Merino
07 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:23h
El Departament d'Educació ha avalat els grups-classe amb alumnes de diferents edats. El conseller Josep Bargalló ha dit que molts centres abans de la pandèmia treballaven amb "internivells" i grups de "docència col·laborativa" amb grups, per exemple, de primer i segon de Primària. "Això és normal en moltes propostes d'innovació col·lectiva", ha detallat el conseller en una roda de premsa aquest matí.

Bargalló ha dit que el Departament no té "res a dir" si un centre ha presentat un pla amb grups amb alumens de diverses edats, sempre que el grup siga "estable" i complisca amb els objectius pedagògics. "Hi ha casos d'aquests, però ja n'hi havia. No és novetat", ha remarcat. Tot i així, estos grups "fusionats" de cara al nou curs han incrementat la incertesa entre algunes famílies.

D'altra banda, el curs escolar començarà amb 800 treballadors dels centres de baixa. La xifra engloba docents i professionals d'administració i serveis i representa tots aquells treballadors que van manifestar al juny vulnerabilitat per assistir als centres en el context epidemiològic actual. 

Bargalló ha insistit que l'escola serà el lloc "més segur" per als infants fora de casa seua quan comence el curs el 14 de setembre. Bargalló ha defensat que s'han pres mesures per garantir la seguretat, la prevenció, la traçabilitat. El control i el seguiment i ha posat l'accent en l'ús de mascaretes, la distància de seguretat, la higiene de mans, el control de temperatura i la ventilació dels espais.

L'ús de mascareta serà obligatori sempre per a totes les persones que treballin i estudiïn als centres de secundària, batxillerat, formació professional i formació d'adults. En el cas d'infantil i primària la mascareta s'haurà de fer servir a les aules sempre que la situació epidemiològica del territori on estigui el centre ho requerisca. 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha situat com a "mesura clau" els grups de convivència estable. El conseller ha admès que com més petits siguin els grups-classe millor, però ha remarcat que per damunt del nombre és més important "l'estabilitat del grup". "Tots els plans dels centres garanteixen l'estancabilitat dels grups", ha deixat clar, i ha assegurat que tots els centres han treballat per tenir grups "molt més reduïts" que en l'any anterior. "Farem tot l'esforç perquè els grups siguen reduïts, però el més important és que els grups siguin estables. Això és la clau", ha insistit.

El conseller ha instat els centres a garantir totes les mesures de seguretat en les activitats extraescolars, que s'organitzen des de les escoles o les AMPA. Bargalló no ha entrat en si les activitats han de començar al setembre o a l'octubre, i ho ha deixat en mans dels centres, però sí que ha remarcat que no es pot permetre un curs sense activitats extraescolars. 

Bargalló també ha explicat que es farà un cribratge poblacional des de la tercera setmana de setembre prioritzant les escoles on hi hagi casos.