L'ocupció turística a la Ràpita arriba al 90% durant l'agost

Les dades confirmen que el delta de l'Ebre ha estat una de les principals destinacions en un estiu marcat pel coronavirus

Oficina de turisme de la Ràpita
Oficina de turisme de la Ràpita | Cedida
Aguaita.cat
07 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:06h
Les dades d'ocupació turística registrades a la Ràpita durant els mesos de juliol i agost confirmen que el delta de l'Ebre ha estat una de les destinacions amb més afluència a tot Catalunya durant l'estiu.

Amb la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, molts viatgers han optat per la proximitat. Segons les dades que ha recollit l’Oficina de Turisme de la Ràpita, durant este mes d’agost els establiments d’allotjament turístic (hotels i apartaments) han ocupat el 90% dels seus llits disponibles, la mateixa xifra que el 2019. Al mes de juliol, l’ocupació ha estat del 65%, deu punts menys que l’any anterior.

Segons les dades recollides per l’Oficina de Turisme a partir de les consultes fetes pels visitants, es constata un augment del turisme estatal, que ha compensat la caiguda del turisme estranger. Entre els visitants de fora, un 80% prové de França. Pel que fa a la procedència del visitant estatal, el principal lloc d'origen és la demarcació de Barcelona (55,3%), seguit d'Aragó (12,7%) i Tarragona (7,9%).

Una altra dada que cal destacar és el nombre de reserves efectuades a les activitats que comercialitza l'Estació Nàutica de la Ràpita. Un total de 1.609 persones van reservar experiències turístiques els mesos de juliol i agost i, d'estes, 1.500 ho van fer per a realitzar activitats relacionades amb la badia dels Alfacs, com ara rutes en golondrina, visita a les muscleres, sortides en caiac o lloguer d’embarcacions.

A partir dels sondejos que la regidoria de Turisme ha fet als diferents establiments turístics, també s’ha constatat un augment de la despesa mitjana per turista, en especial en la despesa en restaurants. La regidoria de Turisme atribueix això al fet que els visitants no han pogut viatjar a altres destinacions este estiu i han concentrat les seues vacances al delta de l’Ebre.

L’alcalde de la Ràpita i regidor de Turisme, Josep Caparrós, ha destacat els esforços del teixit empresarial del municipi per adaptar-se a les condicions sanitàries i així, aconseguir generar confiança entre els visitants: "Des de l’ajuntament el nostre objectiu era intentar aprofitar esta campanya d'estiu perquè les empreses poguessen agafar oxigen, tenint en compte que ja havíem perdut la setmana santa i que no sabem que ens espera a la tardor", ha dit. Caparrós també ha considerat "una oportunitat per al futur" el fet que molts visitants hagen descobert este estiu la Ràpita i el delta de l'Ebre.