L'Executiva d'Amposta es dóna de baixa del PDeCAT per «enfortir» JUNTS

La militància ampostina afirma voler sumar esforços al costat del President Puigdemont i la nova formació JUNTS

Aguaita.cat
02 de setembre del 2020
Actualitzat el 03 de setembre a les 9:25h
Manel Macià portaveu de Junts a la ciutat d'Amposta
Manel Macià portaveu de Junts a la ciutat d'Amposta | Cedida
L'executiva local del PDeCAT d'Amposta ha fet públic un comunicat on exposen les raons per les quals deixen les seves funcions dins el partit i passen a formar part del nou partit Junts, el projecte que segons els seus militants i simpatitzants representa l'esperit de l'U d'Octubre i el govern legítim del president Puigdemont.
Des d'Amposta dins de l'àmbit de Junts per Catalunya exposen que des de fa uns mesos, la seua militància va decidir convergir cap a JUNTS i un cop negociada la fórmula es posaria a votació.
Els membres de la Comissió Delegada Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Lluís
Puig, encarregats de negociar amb altres actors polítics van fer una proposta
d'encaix i la Direcció Nacional la va desestimar, fet que contravé els Estatuts del Partit.
Segons els estatuts del partit, el passat mes de juliol la Direcció del PDeCAT havia
d'haver convocat Assemblea General, i no ho va fer.

Este últim cap de setmana d'agost, el partit ampostí ha sigut coneixedor de la demanda judicial per part del PDeCAT a JUNTS pel nom i domini de Junts.cat. Així, Manel Masià, portaveu del partit a la capital del Montsià i la resta del seu equip han titllat aquest fet com" inadmissible amb la nostra voluntat de sumar i fer més gran el nostre anhel d'una àmplia majoria independentista al nostre país". A parer seu, s'ha tornat a prendre una decisió de gran importància sense consultar als associats i associades, generant novament una situació de menysteniment i autoritarisme per part de la direcció actual del PDeCAT.
"És per això que després de reiterades decisions unilaterals, sense tenir en compte els associats i associades, sense "escoltar" als presos polítics i exiliats en la seva voluntat de sumar esforços en una mateixa direcció hem pres una decisió.
Amb efectes de l'1 de setembre l'executiva d'Amposta deixarà de fer les seves
responsabilitats com a Executiva d'Amposta del PDeCAT" afirmen.

Creuen que ja no se senten representats per l'actual direcció del PDeCAT i volem sumar esforços al costat del President Puigdemont i la nova formació JUNTS.
Tot plegat interpreten la ruptura de carnet com "Un pas ferm i decidit com a resposta més clara de suport i compromís amb JUNTS, amb el nostre President Puigdemont, als nostres presos polítics i sobretot, amb el nostre país" conclouen.