La Ràpita referma el seu suport a la cultura amb unes jornades culturals adaptades a la pandèmia

Les Converses de Pensament i l’espectacle d’Arturo Gaya dedicat a l’any Ovidi Montllor, entre la vintena d’actes programats

Aguaita.cat
27 d'agost del 2020
Actualitzat a la 13:51h
Arturo Gaya, amb el pont de Lo Passador al fons.
Arturo Gaya, amb el pont de Lo Passador al fons. | Elena Maureso
L’Ajuntament de la Ràpita ha programat una vintena d’actes dins les Jornades Culturals que tindran lloc al llarg del pròxim mes de setembre. Com ja és habitual per estes dates, diversos equipaments del municipi acullen presentacions literàries, exposicions i concerts. Enguany, malgrat la situació de pandèmia per la Covid-19, el consistori ha volgut refermar el seu suport a la cultura programant unes jornades segures, adaptades a les recomanacions sanitàries.
 
Per assistir a qualsevol de les activitats serà necessària inscripció prèvia. Els espais es desinfectaran diàriament i a l’entrada hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic. L’aforament i la disposició dels seients compliran les distàncies de seguretat requerides, i l’entrada i la sortida als espais es farà de manera esglaonada i sota el control del personal municipal. En tot moment serà obligatòria la mascareta.

“Pensem que amb el seguiment dels protocols sanitaris i amb la responsabilitat de la gent, és possible gaudir de la cultura d’una forma segura. Ara més que mai, volem donar un missatge de suport a un sector que ha patit i està patint molt durant la pandèmia”, ha afirmat la regidora de Cultura, Èrika Ferraté. 
Les Jornades Culturals comencen el pròxim 1 de setembre i acabaran el dia 27. Durant aquest mes, es programaran una vintena d’activitats culturals. Entre elles, tres exposicions, quatre presentacions literàries, projeccions de pel·lícules, un concert en petit format de l’Agrupació Musical Rapitenca o l’espectacle d’Arturo Gaya dedicat a l’Any Ovidi Montllor. Durant esta edició de les Jornades Culturals també se celebraran les Terceres Converses de Pensament Crític de les Terres de l’Ebre, enguany dedicades a la memòria històrica.
 

Cartell de les Jornades Culturals de la Ràpita 2020 Foto: Cedida