Suspenen les Festes Majors de Gandesa per evitar més casos de covid-19

La dificultat de celebrar els actes ha estat una raó per suspendre les festes, que s'havien de celebrar el primer diumenge de setembre

Pubilles de Gandesa, l'any 2018.
Pubilles de Gandesa, l'any 2018. | Arxiu
Redacció
26 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:58h
Gandesa se suma als nombrosos municipis de les Terres de l'Ebre que, este estiu, s'han vist obligats a suspendre les festes majors a causa de la pandèmia. L'Ajuntament de Gandesa, conjuntament amb la Societat Unió Gandesana i la Comissió de Festes de Gandesa han decidit suspendre les festes majors, que tradicionalment se celebren durant el primer diumenge de setembre.

Una mesura adoptada conjuntament i després de diverses reunions amb les diferents entitats i associacions que organitzen i participen en els actes festius, en les quals, segons el consistori, s'han analitzat tots els escenaris possibles. Entre ells, la dificultat de celebrar actes multitudinaris que concentren un gran nombre de persones en els espais públics, com ara concerts, espectacles o actes pirotècnics.

"Aquesta decisió s'ha exercit des d'una posició de responsabilitat i sentit comú, vetllant per la seguretat de les veïnes i veïns de la localitat, així com de totes les persones que ens visiten, any rere any, per a gaudir de les nostres festes", reblaven des de l'Ajuntament, els quals afegien que "ha sigut una decisió complicada i molt dura per a totes i tots, però molt analitzada i meditada". La festa major suposa un senyal d'identitat important al municipi, on el veïnat posa en relleu les tradicions i costums centenaris de la localitat.

En un comunicat, des del consistori també han volgut transmetre el seu suport a totes les persones que estan al capdavant de la lluita contra la covid-19, així com als afectats i familiars, i el més sentit condol als qui han perdut als seus éssers estimats durant la pandèmia.