Fugen ebris en una furgoneta amb un company que s'ofegava a la platja del Trabucador

Els Mossos van localitzar el vehicle fugit amb 9 persones dins i van obrir diligències penals al conductor per circular sota els efectes de l'alcohol

Una ambulància i un cotxe dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu,
Una ambulància i un cotxe dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu, | Jonathan Oca
Redacció
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:26h
Estrambòtic cas el que van viure uns banyistes de la platja del Trabucador, al Delta de l’Ebre, este passat diumenge. Uns fets que van començar amb un possible ofegament i que va acabar amb l’home que s’estava ofegant a l’hospital comarcal d’Amposta i amb un company seu denunciat penalment per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra a Aguaita.cat.

L’ensurt inicial va produir-se quan una banyista que es trobava al Trabucador va observar surant a l’aigua el cos d’una persona, segons ella mateixa ha explicat a este diari. “Un home que també estava a la platja va entrar ràpidament a l’aigua i el va treure, i vam començar a fer tasques de reanimació per veure si reaccionava”, ha apuntat esta veïna de la Ràpita que va presenciar els fets. Mentrestant, ella mateixa va trucar al Serveis d’Emergències Mèdiques quan, juntament amb altres usuaris de la platja, va observar atònita com els companys de la persona que s’ofegava el prenien ràpidament del terra, tot i estar mig inconscient, i l’arrossegaven fins a una furgoneta que va fugir a tota velocitat mentre els banyistes cridaven a la colla que esperessen l’assistència mèdica. Segons esta testimoni, els amics del noi mig ofegat, tots de nacionalitat paquistanesa, mostraven símptomes evidents d’embriaguesa, i així ho van explicar els testimonis als Mossos d’Esquadra que van acudir al lloc dels fets.

En este punt els agents van iniciar una recerca pel Delta per localitzar la furgoneta, d’aparença antiga, que havia fugit. Els Mossos van avisar també les Policies Locals de Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i la Ràpita per coordinar la recerca. Segons han informat, al cap d’un temps van localitzar el vehicle quan circulava per la carretera TV-3405, entre Amposta i Sant Jaume d’Enveja. A l’interior hi havia nou persones, que mostraven evidències d’embriaguesa, entre les quals el noi mig ofegat, que estava conscient. Els Mossos van fer la prova d’alcoholèmia al conductor i va resultar una taxa d’alcohol d’1,21 miligrams per litre d’aire expirat. Davant d’este fet, van obrir diligències penals contra el conductor per un delicte contra la seguretat del trànsit, mentre l’home que s’ofegava a la platja va ser traslladat a l’hospital comarcal d’Amposta, aparentment greu, tot i que ja al centre hospitalari van comprovar que el seu estat no revestia la gravetat aparent inicial.