Controlat l'incendi a la serra del Montsià a Amposta

Han cremat dos hectàrees de vegetació a la serra del Montsià | Els Agents Rurals investiguen si s'hauria originat per una deficiència en la línia elèctrica

Incendi de vegetació a Amposta, a la serra del Montsià.
Incendi de vegetació a Amposta, a la serra del Montsià. | Bombers
Aguaita.cat
25 d'agost del 2020
Actualitzat a la 13:22h
ACTUALITZACIÓ 13.19h: Incendi controlat

Els bombers han donat per estabilitzat el foc que s'ha declarat este dimarts al matí en un turó de la serra del Montsià, al terme municipal d'Amposta. Ha afectat unes dos hectàrees, principalment de matolls. Fins a cinc mitjans aeris i dinou dotacions terrestre han treballat en les tasques d'extinció, a la zona coneguda com la Roca Fosca. Un cop estabilitzat i controlat el foc, els mitjans aeris s'han retirat de la zona mentre que els equips terrestres s'hi mantenen per extingir-lo. Després que els Agents Rurals hagin apuntat cap a la deficiència d'una línia elèctrica com a hipòtesi sobre l'origen del foc –iniciat vora una torre-, fonts de la companyia Endesa ha negat este extrem.

Argumenten que la línia ha continuat en funcionament sense incidències i els bombers tampoc han sol·licitat a l'empresa la desconnexió per treballar amb seguretat, segons el protocol establert.

Per contra, fonts pròximes a la investigació han confirmat que la hipòtesi de que la infraestructura elèctrica estigui darrere del foc es basa en diversos indicis objectius. D'una banda, s'ha originat tocant una torre de la línia de 25 Kv que passa per la zona. L'estructura, a més, presentava un dels ponts d'aïllament de les línies trencat i s'han trobat restes de material elèctric al terra. Afegeixen també que la zona on ha començat el foc és un lloc aïllat i sense accessos. Malgrat això, la investigació dels Agents Rurals no descarta altres possibles hipòtesis sobre les causes.

ACTUALITZACIÓ 11.22h: Estabilitzat

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de vegetació a Amposta.

Segons els Agents Rurals, el foc ha afectat, de moment, una superfície aproximada de 2 hectàrees. Els agents investiguen la causa de l'incendi, tot i que treballen amb la hipòtesi que tingui relació amb una deficiència de la línia elèctrica.

INFORMACIÓ 10.40 h: Declarat un incendi a la serra del Montsià a Amposta

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya treballen en un incendi de vegetació a Amposta, en una zona propera al quilòmetre 1075 de la carretera N-340, a la serra del Montsià. Els bombers han previst un desplegament d'atac ràpid, amb descàrregues aèries als flancs dret i esquerre, per evitar que el foc pugui prosperar. El sinistre afecta una zona principalment de matolls al cim d'un turó de la zona coneguda com la Roca Fosca. 

Els Bombers han rebut l'avís del foc a les 9.33 del matí i al lloc dels fets hi treballen cinc mitjans aeris i dinou dotacions terrestres dels Bombers.