La Generalitat destina 4,8 MEUR a a orientar, formar i inserir 2.500 aturats ebrencs

Redacció
11 d'abril del 2014
La Generalitat, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha destinat en les seues convocatòries de 2013 un total de 4.809.820,97 euros que beneficien prop de 2.500 persones aturades de les Terres de l’Ebre, amb accions enfocades a l’orientació professional, la formació, la inserció laboral i l’impuls de l’activitat econòmica al territori.

Els 4,8 milions d’euros de les convocatòries de 2013 del SOC per al conjunt de les Terres de l’Ebre s’han distribuït per incidir en dos fronts: el de l’orientació, formació i inserció, que són d’actuació immediata i directa en els aturats ebrencs (un 61% del total dels fons), i el del desenvolupament de l’activitat econòmica a la zona, que acaba revertint en les persones fonamentalment a mig i llarg termini (el 39% restant).

En l’actuació directa en les persones sense feina, seguint la línia general de les polítiques actives per al conjunt del país, el SOC ha prioritzat també a Terres de l’Ebre els programes mixtes de formació i contractació, l’orientació professional i el suport a la inserció laboral dels treballadors en situació d’atur, amb una atenció especial als joves (el 53% del total dels fons) i els aturats de llarga durada.

La programació més encarada a resultats progressius, dotada amb un total de 1.874.912,90 euros, inclou d’entrada els quatre projectes que s’emmarquen en la iniciativa ‘Treball a les 7 comarques’ i busquen impulsar les economies de les quatre comarques que integren les Terres de l’Ebre; estos projectes són: Baix Ebre Avant, Montsià Actiu, Ribera d’Ebre Activa i Terra Alta.

Paral·lelament, en este àmbit també s’inclouen dos projectes innovadors i experimentals: un liderat per la Mancomunitat de la Taula de la Sènia (‘OLIVAT 2. Oli Via Augusta, identificatiu del Territori Sénia’), i, un altre per la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral (‘Competitivitat i diversificació econòmica al Territori MIDIT II: Reinventant el Futur’).