Joves de la Creu Roja sensibilitzen sobre la covid-19 a Tortosa i Amposta

La campanya dirigida al jovent vol establir una comunicació entre iguals per fomentar el compliment de les mesures

Una mascareta a terra, als carrers de Tortosa.
Una mascareta a terra, als carrers de Tortosa. | Santi Martorell
Redacció
21 d'agost del 2020
Actualitzat a les 11:06h
Establir una comunicació entre iguals amb l'objectiu de fomentar el compliment de les mesures de la covid-19. Aquest és l'objectiu dels joves de la Creu Roja que s'encarregaran de la campanya de sensibilització en espais d'oci nocturn d'Amposta i Tortosa. Durant un mes, i a través de dinàmiques i jocs amb finalitat educativa, buscaran conscienciar els més joves amb l'objectiu de prevenir futurs rebrots. A la demarcació de Tarragona i les Terres de l'Ebre es comptarà amb 44 joves, contractats i coordinats per Creu Roja Joventut Tarragona, que s'encarregaran de la campanya de conscienciació.

En col·laboració amb els ajuntaments i les assemblees locals de Creu Roja s'han seleccionat les zones d'oci nocturn amb major afluència per realitzar l'acció, tot i que poden anar variant segons les circumstàncies. El projecte, que es realitzarà en 38 municipis d'arreu de Catalunya, es realitza fonamentalment a localitats de costa, on habitualment es concentren els grups de joves durant els mesos d'estiu. Concretament, a la província de Tarragona, es desenvolupa en 8 municipis: Tarragona, Salou, Cambrils, Calafell, Torredembarra, l'Hospitalet de l'Infant, Amposta i Tortosa.

Els joves informadors han estat formats per personal tècnic i voluntari de diverses assemblees locals de Creu Roja abans d'iniciar l'acció. Una formació prèvia que ha consistit en 4 mòduls, relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja: la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensibilització. En total, s'han contractat a tot Catalunya 212 persones d'entre 18 i 30 anys, moltes d'elles provenen dels projectes d'Ocupació de la mateixa Creu Roja, de manera que també s'han inserit persones amb dificultats d'accés al mercat laboral.