Milloren part de la xarxa elèctrica de tres municipis de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre

L'actuació permetrà reforçar la qualitat i continuïtat de subministrament a la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs i Riba-roja d'Ebre

Aguaita.cat
18 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:31h
La Pobla de Massaluca, un dels municipis on s'ha renovat la xarxa elèctrica.
La Pobla de Massaluca, un dels municipis on s'ha renovat la xarxa elèctrica. | Arxiu
La subministradora d'energia Endesa ha renovat i millorat part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de La Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta, i Riba-roja d'Ebre, a la Ribera d'Ebre. Una actuació acabada recentment on han invertit més de 13.500 euros per tal d'incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients d'estes dos comarques de les Terres de l'Ebre.

L'actuació ha consistit a substituir un total de 13 pals de fusta i els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics, que estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte als anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.
L'operativa s'ha dut a terme amb la intervenció d'un helicòpter, que ha retirat els antics pals de fusta de la seva ubicació i n'ha col·locat els nous.

La particularitat d'este desballestament es troba en la maquinària necessària, ja que l'orografia on s'ubiquen els suports és abrupta i no poden accedir-hi els vehicles elevadors que s'utilitzen habitualment per fer aquests treballs. En llocs com estos és imprescindible l'ajuda de les aeronaus, les quals realitzen maniobres molt acurades, ja que el pilot, amb l'ajuda dels operaris a peu de terra, ha d'agafar amb un ganxo el suport i enlairar l'estructura per portar-la al punt de reunió. La intervenció permet reduir l'impacte de les infraestructures elèctriques al medi natural.

Estos treballs formen part dels plans d'inversió d'Endesa a les Terres de l'Ebre i tenen l'objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques.