Víctor Amela presenta «Ens van robar la joventut» a un celler d'Horta de Sant Joan

La publicació del llibre arriba en un any que es compleix el centenari de la Lleva del Biberó

L'escriptor Víctor Amela en una imatge d'arxiu.
L'escriptor Víctor Amela en una imatge d'arxiu. | ACN
Redacció
14 d'agost del 2020
Actualitzat a les 9:35h
El periodista i escriptor Víctor Amela presentarà la seva nova novel·la 'Ens van robar la joventut' a Les Vinyes del Convent, un celler situat a Horta de Sant Joan. El llançament arriba en un any en què es compleix un centenari del naixement dels joves de la Lleva del Biberó, que amb 17 i 18 anys van ser enviats a la Batalla de l'Ebre. La presentació tindrà lloc aquest dissabte, 15 d'agost, a les 18 hores.

Durant el procés de creació de la novel·la, l'autor va conversar amb els últims supervivents d'un dels pitjors episodis de la història d'Espanya. En aquest sentit, l'obra reuneix nombrosos testimonis de joves que van sacrificar la seva joventut per convertir-se en nens soldats de la Guerra Civil. 'Ens van robar la joventut' inclou també entrevistes a persones d'aquella generació, correspondències i memòries inèdites que es complementen amb un llibre de mapes, bibliografies i un índex onomàstic.

Víctor Amela posa cara a uns joves que van viure de prop el temor d'estar a primera fila de la batalla del Segre i l'Ebre i fixa la memòria també en aquells que van sobreviure a la Guerra Civil espanyola, a més dels enviats a la Segona Guerra Mundial, als camps de concentració nazis i als gulags soviètics. La presentació permetrà als assistents recuperar la memòria històrica de la Batalla de l'Ebre de la mà de Víctor Amela, en una tarda que combinarà cultura, història, lectura i vi en un entorn com el de la Terra Alta.

L'aforament és limitat per complir amb les mesures preventives de seguretat i higiene per fer front a la Covid-19, així que és necessari confirmar l'assistència a [email protected] o bé trucant al telèfon 977 43 54 12. La presentació del llibre serà d'entrada lliure però, això sí, s'haurà de realitzar una consumició d'una copa del vi Los Ceps de la Via Verda.