L'hostaleria de l'Ebre registra màxims històrics a diferència de la resta de Costa Daurada

L'AEHT i la Diputació de Tarragona impulsen la 2a edició de la Guia Gourmet de Restaurants i Hotels de la demarcació de les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona

El president de l'AEHT, Francesc Pintado, amb Camí Mendoza i Laura Roigé durant la presentació de la Guia Gourmet 2020, a Tarragona.
El president de l'AEHT, Francesc Pintado, amb Camí Mendoza i Laura Roigé durant la presentació de la Guia Gourmet 2020, a Tarragona. | ACN
Aguaita.cat
12 d'agost del 2020
Actualitzat a les 20:10h
L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona (AEHT) constata que després d'un juliol amb una activitat turística a l'entorn del 30% a la demarcació de la Costa Daurada, a l'agost confien poder assolir registres del 50%.

Els resultats, però, varien en funció de cada zona i, mentre a les Terres de l'Ebre la restauració està assolint registres "per sobre dels històrics", segons el president de l'AEHT, Francesc Pintado, en indrets com Salou la situació és més crítica perquè allà l'oferta gastronòmica està dimensionada als 5 milions de pernoctacions que sol rebre la ciutat. Segons l'AEHT, la crisi derivada de la pandèmia farà que després de l'estiu "centenars" de negocis es vegin abocats a tancar de forma definitiva.

Pintado ha insistit que els empresaris estan acostumats a treballar amb l'estacionalitat pròpia de la destinació, però ha insistit que amb un any tan dolent molts "no es podran permetre passar el llarg hivern sense res al calaix" i hauran d'abaixar la persiana.

Malgrat tot, el president de l'AEHT ha constatat que aquest agost hi ha més "animació" que al juliol i que en indrets com Tarragona ciutat perceben un canvi d'hàbit dels ciutadans a l'hora de fer vacances. "Fem més vida de ciutat, estem sortint i ho veiem en carrers i platges, tot i que els restaurants continuen una mica per sota d'altres anys", ha assenyalat.

L'activitat de les cases rurals de l'Ebre i del turisme interior també està sent més positiva que no pas en els grans hotels turístics, segons l'entitat, que segueix reclamant ajudes per tal de poder resposta a un "moment duríssim".
 

El president de l'AEHT, Francesc Pintado, amb Camí Mendoza i Laura Roigé durant la presentació de la Guia Gourmet 2020, a Tarragona. Foto: Cedida


2a edició de la guia turística

Pintado s'hi ha referit aquest dimecres durant la presentació de La Guia Gourmet de Restaurants i Hotels de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre 2020, promoguda per l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Com a novetat, la segona edició de la guia inclou allotjaments. En conjunt integra gairebé 700 hotels, bars i restaurants de la província de Tarragona associats a l'AEHT. Les 20.000 unitats es distribuiran als establiments que en formen part, així com a punts turístics estratègics del territori. A més, es disposa d'una versió digital al web de l'AEHT i de Costa Daurada.

Camí Mendoza, vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i alcaldessa de Cambrils, ha afirmat que "la guia és una oportunitat per posar en valor les nostres destinacions, i més en aquest moment en que és necessari sumar esforços i recursos públic-privats."

Per la seva banda, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, ha posat sobre la taula que "iniciatives com aquesta posen en valor no només els dinamisme de l'associació sinó que serveixen per enfortir un sector estratègic per la nostra economia".