Un artista anònim crea una «ruta poètica» als carrers de Gandesa amb fragments de Miquel Martí i Pol

Les frases han anat apareixent en parets i espais històrics de la ciutat, escrites amb guix

Un dels escrits poètics anònims sobre un banc al carrer Pes Vell de Gandesa.
Un dels escrits poètics anònims sobre un banc al carrer Pes Vell de Gandesa. | Cedida
Redacció
12 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:02h
L'Ajuntament de Gandesa ha despertat este dimecres amb més fragments, escrits amb guix, del llibre 'Haikús en temps de guerra', de Miquel Martí i Pol. Amb les noves guixades són ja uns quants els escrits que han anat apareixent en parets i espais històrics de la ciutat però se'n desconeix l'autoria. La regidora de Cultura de Gandesa, Raquel Estrada, destaca el valor "d'este art al carrer, efímer i respectuós" que ha propiciat una ruta de poesia pel municipi.

"Ens sentim orgullosos d'este nou atractiu cultural que tenim i animem a venir a descobrir quins fragments han estat triats, a quins llocs s'han escrit i per què", ha destacat Estrada.
Des de la regidoria de Cultura de Gandesa es valora en positiu este anònim i inesperat art urbà, que apareix fet amb guix i respectant l'entorn. "No hem pensat en cap moment que siga un acte vandàlic perquè sempre s'ha respectat l'entorn. S'han fet servir materials que es poden esborrar amb un cubell d'aigua i hem decidit deixar-ho perquè és una forma d'art i de poesia. Sembla un Bansky, no sabem qui ho fa però destaquem l'originalitat i el respecte que s'ha tingut als llocs on s'ha fet perquè es fa amb materials que es poden esborrar sense més perjudici", ha explicat la regidora Raquel Estrada.

Els primers escrits van aparèixer fa unes setmanes. Són tots fragments de poesies de Martí i Pol de diferents llibres i davall dels escrits una fletxa indica cap on dirigir-se per trobar el següent. "Martí i Pol és la font d'inspiració del nostre o la nostra artista. No sabem si n'apareixeran més o no, però ens sentim orgullosos d'este nou atractiu cultural que ha sorgit", ha remarcat Estrada.