Més de 300 persones del Montsià participen en una iniciativa sobre la convivència veïnal

L'exposició interactiva impulsada pel Consell Comarcal del Montsià ha recorregut diferents municipis per recollir les propostes dels ciutadans

L'exposició interactiva va recollir les propostes del veïnat.
L'exposició interactiva va recollir les propostes del veïnat. | CC Montsià
Redacció
12 d'agost del 2020
Actualitzat a les 10:17h
L’exposició interactiva itinerant "Construïm la convivència" ha recorregut diferents municipis de la comarca del Montsià per conèixer l'opinió del veïnat, durant els mesos de juliol i agost. L'acció, impulsada pel Consell Comarcal del Montsià, ha pretès copsar les impressions de la ciutadania respecte a l’estat de la convivència als nostres municipis, tot animant al veïnat a aportar allò que ells entenen, viuen, anhelen o desitgen; sobre la convivència a les respectives poblacions. La iniciativa ha recollit més de 300 aportacions.

Com a conclusió, una bona part de les persones participants identifiquen la comarca del Montsià com un lloc on es donen bones relacions de convivència, tot i que subratllen també la necessitat de millorar i ampliar aquestes relacions amb les persones diverses que viuen al mateix lloc. D’altra banda, si bé es destaca que falta treballar en la direcció de fomentar actituds més inclusives, s’ha ressaltat la bona actitud acollidora de les respectives localitats i característica de la seva gent. Per últim, una gran part de les persones participants han destacat els valors que per a elles són implícits al concepte de convivència, fent referència a paraules com l’amor, l’amistat, el respecte, la solidaritat i el suport mutu.

Aquesta exposició interactiva forma part del procés de coneixement compartit "Construïm la Convivència", dinamitzat pel Grup Impulsor de la comarca del Montsià, integrat per dinamitzadores cíviques i tècniques d'acollida del mateix Consell, i professionals de l’entitat ACISI. Un procés de coneixement compartit que tindrà continuïtat a partir del mes de setembre, tornant als municipis promovent, si les condicions epidemiològiques ho permeten, respectius tallers participatius per generar una reciprocitat amb el coneixement obtingut i amb l’objectiu de concretar consensos d’acció per la millora de les relacions de convivència a la comarca del Montsià.