L'Ametlla de Mar tanca el juliol amb una ocupació turística del 66%

El mes passat s'han registrat tres punts percentuals d'ocupació menys que l'any passat per estes dates

Platja de l'Estany, a l'Ametlla de Mar.
Platja de l'Estany, a l'Ametlla de Mar. | Cedida
Aguaita.cat
06 d'agost del 2020
Actualitzat a les 16:29h
L’Ametlla de Mar ha tancat el juliol amb una ocupació del 66% de mitjana, tres punts per sota respecte el de l’any passat. Les cancel·lacions i reserves d’última hora estan sent habituals en els allotjaments. El gerent de l’Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó, afirma que s’està vivint un estiu “atípic” marcat pel coronavirus. "Enguany és un estiu atípic i el turisme és un dels sectors més afectats", ha explicat Llaó.

El sector més afectat ha estat el dels càmpings, amb una mitjana per sota del 45% d'ocupació, quinze punts menys respecte a l'any passat. Els que han sortit més afavorits han estat els habitatges d'ús turístic disponible a les immobiliàries, arribant a un 80% aproximat d'ocupació. 

D'altra banda, el sector hoteler ha aconseguit arribar fins a un 75% d'ocupació, però tenint en compte la reducció del nombre de places per respectar les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

"Les balances han canviat. Han canviat les dades, els tants per cent, les preferències de la gent...", exposa Llaó, que percep un alt increment del "turisme de pas" i el turisme de molta proximitat. Persones de les Terres de l'Ebre o del Camp de Tarragona arriben al municipi per passar el dia a les cales i a dinar, sense pernoctar. "Hem estat en contacte amb el sector del comerç i també hem notat una lleugera millora des del juliol passat, hem vist un canvi en el perfil del turista", conclou Llaó.