Salut preveu invertir 3 MEUR a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

Entre les actuacions hi ha la remodelació de l’àrea quirúrgica, de parts i de reanimació

Alba Vergés amb els professionals de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, aquest dimarts.
Alba Vergés amb els professionals de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, aquest dimarts. | Cedida
Aguaita.cat
05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 11:12h
La consellera de Salut, Alba Vergés, es va reunir amb els professionals de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, aquest dimarts a la tarda. Una visita que Vergés realitzava després que el passat 20 de juliol es formalitzés el traspàs de l'empresa gestora del centre de la Ribera d'Ebre cap a l'Entitat de Dret Públic Salut Terres de l'Ebre. La consellera es va reunir amb la junta facultativa en format presencial i telemàtic, on va compartir els projectes de futur del centre, com la remodelació de l'àrea quirúrgica, de parts i reanimació. Un projecte que, plantejat en el pla d'inversions del centre, preveu una inversió de 3 milions d'euros.

La consellera va aprofitar l'ocasió per reunir-se també amb el comitè d'empresa, amb qui va fer palesa la voluntat de complir amb els compromisos que es van adquirir a principis de mandat. Vergés va afirmar que "amb la creació de l'EDP Salut Terres de l'Ebre tenim el repte de fidelitzar tots els professionals de diferents nivells; a més, l'empresa es crea per gestionar la salut del territori amb un treball en xarxa i una millor relació entre l'atenció primària i l'hospital, amb una bona integració".

"Salut Terres de l'Ebre neix com oportunitat, com a instrument per construir aquest futur de millora de la salut per a cobrir les necessitats pel territori i amb les ganes que l'intercanvi de coneixement sigui bidireccional amb els hospitals de referència", tancava Vergés.

Per la seva banda, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, va destacar que "la visita de la consellera Verges ha estat un gest per transmetre força, confiança i suport a un sector professional dolgut i cansat per tots els fets ocorreguts els darrers anys on han vist que fer bé la feina no els ha servit per a massa cosa". Segons Carim, es tracta d'un sector a hores d'ara il·lusionat i esperançat per donar un bon servei.

L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre compta amb una plantilla de 344 persones de les quals 78 són facultatius, 106 són diplomats, 70 auxiliars, 14 tècnics, 38 administratius i 38 d'altres categories professionals.