Una entitat social busca voluntaris per recollir 25.000 kg de patates a Camarles

Espigoladors convoca al voluntariat aquest dimecres, de 8 a 11 del matí

Aguaita.cat
04 d'agost del 2020
Actualitzat a la 13:22h
Imatge d'arxiu d'un camp de patates.
Imatge d'arxiu d'un camp de patates. | ACN
L'empresa social Espigoladors busca una quinzena de voluntaris per recollir 25.000 quilos de patates d'una finca de Camarles, este dimecres. La tasca, que es realitzarà de 8 a 11 del matí, consistirà a traspassar les patates en capses per donar-les a entitats socials d'arreu de Catalunya. Les inscripcions es poden realitzar a través del correu [email protected] i a través de WhatsApp al 638871235.

"Hi ha un productor de Camarles que té les patates emmagatzemades i no les pot comercialitzar. Ja s'han collit, però no es poden vendre", explica Anna Cornudella, tècnica de comunicació d'Espigoladors. Esta és una de les tasques principals de l'associació, que treballa amb el sector primari per donar una segona vida als aliments que no es poden posar al mercat.

De moment es fa una crida a 15 persones voluntàries dels quals ja en tenen 10 confirmades, però necessiten més voluntaris. "S'han d'agafar les patates emmagatzemades i muntar caixes perquè es carreguen al tràiler que les porte a les diferents entitats", explica Cornudella. El Banc d'Aliments, Càritas, Creu Roja o xarxes de suport mutu seran alguns dels destins d'estes patates.