L'Ajuntament de la Ràpita donarà ajuts de 500 euros per a reactivar el comerç local

Les subvencions també estan destinades a les activitats estacionals vinculades a la campanya d'estiu

per Aguaita.cat , La Ràpita, 31 de juliol de 2020 a les 12:43 |
Els ajuts es poden sol·licitar a través del portal de l'Ajuntament, larapita.cat | Cedida
L'Ajuntament de la Ràpita ha publicat la convocatòria d'un paquet de subvencions directes per als comerços, empreses, pimes i autònoms que es van veure afectades pel confinament i les mesures de seguretat decretades arran de la pandèmia de la Covid-19. Els ajuts es concreten en dues línies diferents, una destinada a la reactivació del comerç i una altra a la dinamització de la campanya d'estiu. Per tal d'arribar a més beneficiaris, cada empresa podrà optar a un màxim de 500 euros.

Els ajuts a la reactivació del comerç estan enfocats a cobrir les despeses de subministrament i serveis a les quals les empreses van haver de fer front durant els mesos de confinament, així com a la compra dels EPI i altres materials de seguretat necessari per reprendre l'activitat en la nova normalitat. També es valorarà que s'hagen dut a terme plans de comunicació i hagin creat pàgines web i plataformes de comerç electrònic. Pel que fa al programa de reactivació de la temporada d'estiu, les ajudes estan destinades a empreses lligades directament a l'estacionalitat turística, com ara les guinguetes de platja, les quals també han patit pèrdues durant el mes de juny. 


El regidor de Promoció Econòmica i Hisenda, Albert Salvadó, ha explicat que aquesta línia d'ajuts forma part del programa 'Impulsem la Ràpita', que ja ha dut a terme accions de promoció i formació i que és possible gràcies a la modificació de 100.000 euros del pressupost es va aprovar el passat mes d'abril. "Esperem que estos ajuts puguen arribar al màxim nombre d'activitats possibles, i per això obrim molt el ventall d'activitats i els requisits per poder-se'n beneficiar. Per això animem a tothom a presentar-se perquè és molt fàcil accedir a estos ajuts", ha apuntat Salvadó.

Les sol·licituds es podran presentar en línia a través de la web de l'ajuntament (larapita.cat) i el termini s'allargarà fins al 4 de setembre. 

 

Participació