El Govern invertix més d'1 M€ per connectar amb fibra òptica la Ribera d'Ebre i el Priorat

Les obres permetran fer arribar el servei a gairebé la meitat dels habitants d'estes comarques

Pla obert del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, visitant les obres de desplegament de la fibra òptica entre la Ribera d'Ebre i el Priorat. Imatge del 30 de juliol del 2020. (Horitzontal)
Pla obert del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, visitant les obres de desplegament de la fibra òptica entre la Ribera d'Ebre i el Priorat. Imatge del 30 de juliol del 2020. (Horitzontal) | Cedida
Aguaita.cat
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:04h
El Govern invertix més d'1 M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat les comarques de la Ribera d'Ebre i el Priorat. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat este dijous les obres que s'estan fent entre Móra la Nova i Falset.
Amb les obres en execució, al setembre gairebé la meitat dels habitants d'estes dos comarques disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. S'estan desplegant 35 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que, sumats als 21 ja existents, connectaran set municipis entre la Ribera d'Ebre i el Priorat, amb 1,15 M€ d'inversió.
El 47% dels habitants de la Ribera d'Ebre disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al setembre. La comarca passarà de tindre 8.713 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a 10.352. En concret són 1.639 de Tivissa, que se sumarà als municipis de Móra d'Ebre i Móra la Nova. A més, amb este projecte també quedarà connectat un nou polígon de Móra la Nova.
Pel que fa al Priorat, el 44% dels habitants de la comarca disposaran este setembre de punt de connexió. La comarca fa un salt amb estes obres i, un cop enllestides, disposaran de fibra òptica de la Generalitat 4.074 habitants dels municipis de Capçanes, Falset, els Guiamets i Marçà.
"De la mateixa manera que vam ser un país industrial, ara hem de ser un país digital, perquè en el món digital és on hi ha les grans oportunitats laborals, i no les podem deixar escapar", ha assenyalat Puigneró. El conseller també ha recordat que a Catalunya el sector digital "ja ocupa més gent que tot el sector de l'automoció junt".