L'Ajuntament de Tortosa oferix ajuts directes a comerços, pimes i serveis tancats durant l'estat d'alarma

La partida de 350.000 euros permetrà atorgar subvencions de 400 euros a uns 900 negocis

Roda de premsa amb l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el primer tinent d'alcalde, Enric Roig
Roda de premsa amb l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el primer tinent d'alcalde, Enric Roig | Cedida
Aguaita.cat
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:07h
L'Ajuntament de Tortosa obre este divendres una línia de subvencions directes per als comerços, empreses de servei i petites i mitjanes empreses que van haver de tancar durant l'estat d'alarma per la Covid-19. Després d'aprovar-se al ple i del període d'exposició pública, els ajuts es poden reclamar a partir d'este divendres fins que s'esgote la partida, de 350.000 euros. El consistori ha previst que les subvencions, de 400 euros per sol·licitant, es podran atorgar a prop de 900 negocis de la ciutat. Es poden demanar per conceptes com lloguer o hipoteca, subministraments i taxes, préstecs, despeses de digitalització, protecció i màrqueting i publicitat, entre d'altres.

La convocatòria està vinculada al programa Reactivem Tortosa i ha estat publicada al DOCG este dijous. Els ajuts per a comerciants i empresaris afectats per la pandèmia es poden demanar via telemàtica, amb certificat digital, i també presencialment amb cita prèvia, al consistori. S'aniran concedint a mesura que es vagen demanant, fins que s'esgote la partida, de 350.000 euros.

És una línia de subvenció per a tot l'àmbit comercial, educatiu, d'hostaleria, d'educació i turisme i per altres activitats suspeses i negocis tancats durant l'estat d'alarma. Es concediran 400 euros per cobrir despeses de lloguer i hipoteques dels establiments comercials, de quotes d'autònoms i seguretat social en cas de tindre assalariats, interessos de préstecs concedits en el marc de les ajudes de finançament de la situació de la Covid, per despeses de digitalització dels negocis, de protecció de la plantilla i la clientela, per a campanyes de màrqueting i publicitat i per a despeses de subministrament energètic o de comunicacions.

"Volem oferir este ajut per a un sector molt tocat per la situació econòmica, perquè es van veure abocats a tancar i, més enllà de l'exempció o l'ajornament de taxes i impostos, volíem que puguen tindre esto ajuts directes", ha destacat l'alcaldessa Meritxell Roigé. "L'objectiu és que des de l'Ajuntament ajudem al sector que tant ha patit i més enllà de les nostres competències, que són les que són i, tenint en compte els impostos que gestionem, hem pogut dur a terme estes exempcions i ara també estos ajuts directes", ha explicat.