​Salut realitza proves PCR massives als treballadors de Padesa i Paumar davant l'aparició de casos

Avui dijous i demà divendres es realitzaran en els centres de producció de Roquetes i dilluns i dimarts en el centre de producció d'Amposta | A Roquetes es realitzarà PCR a 612 treballadors de Padesa i a 111 de Paumar mentre que a Amposta es faran als 505 treballadors de Padesa

Salut ha destinat dues àrees sanitàries mòbils on s'hi realitzarà la recollida de mostres
Salut ha destinat dues àrees sanitàries mòbils on s'hi realitzarà la recollida de mostres | Cedida
Redacció
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:13h
Salut inicia avui dijous un cribratge massiu amb PCR a les empreses Padesa i Paumar amb centres de producció dedicats al processament de carn avícola a Roquetes i Amposta. Tot i que no s’hi ha declarat cap brot en les instal·lacions d'estes empreses -Paumar presta serveis per a Padesa-, sí que hi ha hagut casos positius relacionats amb altres brots que actualment són actius a les Terres de l’Ebre.
 
El cribratge als centres de producció de Roquetes es realitzaran a 612 treballadors de Padesa i a 111 de Paumar (empresa que presta serveis a Padesa). Els positius en estos centres de producció són d’un treballador de Padesa i de quatre treballadors de Paumar. Avui dijous i demà divendres es cribraran els treballadors després d’avaluar la situació epidemiològica de la demarcació, a la vista dels casos positius que es van detectant, alguns esporàdics i d’altres relacionats amb brots, les darreres setmanes. Alguns del casos, en donar-se la circumstància que treballen en alguna de les empreses esmentades, s’ha aconsellat fer esta actuació proactiva per avançar-se a un possible brot d’àmbit laboral.
 

Salut ha destinat dos àrees sanitàries mòbils on es realitzarà la recollida de mostres Foto: Cedida


 
En la realització d'estes proves massives de PCR coordinades des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi participen l’Agència de Salut Pública a les Terres de l’Ebre, l’atenció primària de l’ICS Terres de l’Ebre, amb dos infermeres, dos auxiliars administratives i quatre tècnics auxiliars d’infermeria, que seran els encarregats de fer les proves conjuntament amb dos infermeres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que, a més, hi aporta la logística, ja que instal·larà dos àrees sanitàries mòbils on es durà a terme la recollida de mostres. Este cribratge es realitza amb plena col·laboració de les dos empreses.
 
Dilluns i dimarts es realitzarà el cribratge massiu al centre de producció que Padesa té a la capital del Montsià on fa un mes s’hi va detectar un positiu. A Amposta també s’habilitarà un dispositiu per recollir les mostres al centre de producció.
 
Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre apunten que esta mesura és preventiva i proactiva per tal de descartar possibles brots. En funció dels resultats s'executaran les accions necessàries amb el servei de prevenció de riscos laborals de les empreses i el servei de vigilància epidemiològica.