Les Terres de l'Ebre, en alerta groga per altes temperatures este dilluns

És una de les 19 províncies amb aquest nivell segons l'Agència Estatal de Meteorologia

Les temperatures poden arribar als 40 graus
Les temperatures poden arribar als 40 graus | Emili Vilamala
Redacció
27 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:02h
Un total de 38 províncies són avui dilluns en avís de diferents nivells per altes temperatures, de les quals una desena arribaran o superaran els 40ºC, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Durant el dia, les temperatures pujaran a la meitat nord-est peninsular, Balears i Canàries, mentre que baixaran de manera localment notable a l'extrem sud-oest peninsular i a la resta s'esperen pocs canvis.

En qualsevol cas, este dilluns serà una jornada calorosa, amb 19 províncies en avís taronja (risc important) i 19 més en avís groc (risc) per temperatures màximes.

En avís taronja estaran: Terol, Àvila, Burgos, Salamanca, Zamora, Conca, Girona, Càceres, Badajoz i Navarra; però també Ciudad Real, Còrdova, Granada, Jaén, La Rioja, Madrid, Toledo, Valladolid i Saragossa, que arribaran o superaran els 40ºC.

En avís groc estaran: Almeria, Sevilla, Osca, Balears, Cantàbria, Lleó, Palència, Segòvia, Sòria, Albacete, Barcelona, ​​Lleida, Tarragona, Orense, Múrcia, Àlaba, Guipúscoa, València i Guadalajara, aquesta última per temperatures que podran arribar als 40ºC.

D'altra banda, segons l'AEMET, este dilluns es produiran intervals ennuvolats augmentant a ennuvolat al nord-oest de Galícia, on podria ploure dèbilment a la fi de el dia. A la resta de la Península i Balears es preveuen cels poc ennuvolats o clars a el principi, amb una mica de nuvolositat d'evolució diürna al nord ia l'interior de la meitat est peninsular, sense descartar algun ruixat o tempesta en general feble a Pirineus.

A les Canàries, estarà ennuvolat al nord de les illes de major relleu, amb possibilitat d'alguna pluja feble, amb intervals ennuvolats a les illes orientals, i poc ennuvolat o clar a la resta.

Finalment, hi haurà vents alisis a les Canàries, amb intervals d'intensitat forta; vent de component oest al litoral de Galícia; i vents variables a la resta, predominant la component est a l'àrea mediterrània i la component sud a la resta de la Península.