Tretze artistes creen audiovisuals per a museus i centres d'interpretació ebrencs en el cicle «Ebre, Art i Patrimoni»

El cicle ha optat enguany per l'audiovisual fer possible "una edició segura i adaptada a la pandèmia"

Una imatge relacionada amb el temporal Glòria.
Una imatge relacionada amb el temporal Glòria. | Cedida
Redacció
22 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:41h
Tretze artistes han creat un audiovisual per cada un dels espais patrimonials de les quatre comarques ebrenques en l'edició del cicle 'Ebre, Art i Patrimoni', que se celebrarà entre el 7 d'agost i el 30 de setembre. El festival està organitzat pel servei d'atenció als Museus de les Terres de l'Ebre i integrarà les projeccions al programa habitual de cada centre participant a la vegada que s'oferix un programa conjunt "per apropar el paisatge, la història, les formes de vida i el patrimoni a la ciutadania, per atreure nous públics i renovar l'oferta conjunta dels museus i equipaments del territori". El cicle ha optat enguany per l'audiovisual fer possible "una edició segura i adaptada a la pandèmia".

Els espais que participen en esta edició són el Museu de les Terres de l'Ebre a Amposta, el Museu de Tortosa, el Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana a Santa Bàrbara, el Centre d'Interpretació de la Serra del Montsià a Freginals, el Centre d'Interpretació d'Art Rupestre Abrics de l'Ermita a Ulldecona, el Centre d'Interpretació de la Terrissa a la Galera, el Museu de la Mar de l'Ebre a la Ràpita, el Centre d'Interpretació de la Serra de Godall, el Centre d'Interpretació del Ferrocarril a Móra la Nova, el Centre d'Interpretació de les Barraques del Delta a Sant Jaume d'Enveja, el Museu de la Pauma a Mas de Barberans, el Centre d'Interpretació Viure al Poble a Masdenverge i diversos espais del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), a la comarca de la Terra Alta.

Hi ha participat joves artistes i experimentats videocreadors com Alfons Cherta i David Bertomeu, Elisenda Trilla i Guillem Voltas Calbet, Eva Mascarell, Jaume Moya i Sefa Villalbí, Júlia Urgell Gironés, Laura Lázaro, Lupini & Ratini, Marta Villadrich, Noèlia Domènech, Oriol Gracià, Pau Bertomeu, Priscila Gomez Alegre i Feliu Mollà, i Xavier Barberà.

El cicle, que se celebra des de fa set anys, busca cada any una disciplina artística com a eix conductor, la qual cosa ha motivat fins ara la participació de 106 artistes d'àmbits temàtics diferents en les anteriors edicions. Els anys parells, el cicle es vincula a les arts més plàstiques i els imparells, a la música. La il·lustració va ser l'eix protagonista de la darrera edició d'Ebre, Art i Patrimoni, mentre que la dansa ho va ser l'any passat amb l'Ebre, Música i Patrimoni.