Nous punt de recàrrega de vehicles elèctrics als ports de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i les Cases d'Alcanar

El temps estimat de càrrega és de 2 a 4 hores, depenent de la bateria del vehicle

per Redacció , L'Ampolla, 22 de juliol de 2020 a les 16:48 |
Les autoritats que han visitat el nou monòlit amb la figura de la Mare de Déu del Carme. | Cedida
L'empresa pública Ports de la Generalitat ha posat en servei este dimecres tres estacions de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics als ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar, amb l'objectiu de contribuir a la transformació del model de mobilitat als ports de la costa catalana i ajudar a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i la contaminació acústica, en el marc de la lluita contra el canvi climàtic. 

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha posat en servei el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al port de l'Ampolla, acompanyat de l'alcalde, Francesc Arasa, el patró major de la Confraria de Pescadors, Josep Molina, i el president del Club Nàutic Ampolla, Jordi Brunet. Després, han visitat el nou monòlit de la Mare de Déu del Carme. A més, el director de Ports de la Generalitat ha posat en funcionament les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics al port de l'Ametlla de Mar, acompanyat de l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i al port de les Cases d'Alcanar, acompanyat de l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, entre altres responsables.


En total s'instal·len 5 punts de recàrrega als ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, la Ràpita i les Cases d'Alcanar, per un valor de 90.000 euros. A l'acte de l'Ampolla, Gómez Comes ha explicat que davant l'emergència climàtica del país "estos equipaments contribuiran a la transformació del model de mobilitat i ajudaran a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i la contaminació acústica, per afavorir la mobilitat neta i eficient entre els usuaris".

Impuls a la mobilitat sostenible


Els ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar s'han dotat de punts de recàrrega semiràpida, que permeten la càrrega simultània de dos vehicles amb corrent altern i una potència de 22 kW. El temps estimat de càrrega és de 2 a 4 hores, depenent de la bateria del vehicle.

Els 3 punts de recàrrega que han entrat en funcionament s'han ubicat en llocs accessibles, degudament senyalitzats i amb accés garantit permanentment per als usuaris de qualsevol  vehicle elèctric estàndard. Els usuaris d'este nou servei en podran fer ús mitjançant una aplicació específica en qualsevol telèfon intel·ligent, amb un codi QR, present al punt de recàrrega. També, de forma temporal, a través de targetes de recàrrega dels ajuntaments adherits a l'Aliança de Municipis per a la Interoperativitat en estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a Catalunya.

El projecte de Ports de la Generalitat que s'està duent a terme a 14 ports, entre els quals els 5 ports ebrencs. Joan Pere Gómez ha destacat que "Ports inverteix 90.000 euros per dotar 5 ports ebrencs d'estacions de  recàrrega". Gómez Comes ha afegit: "Impulsem la mobilitat sostenible amb la circulació de vehicles elèctrics de punta a punta de la costa catalana".

El projecte s'alinea amb el Pla estratègic per al desenvolupament de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC), impulsat per l'Institut Català d'Energia (ICAEN), que ha de convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric.

Un monòlit al port de l'Ampolla

El nou monòlit amb la figura de la Mare de Déu del Carme s'ha instal·lat al centre de la rotonda, al davant de la llotja de peix. La Verge del Carme és la patrona de la Confraria de pescadors de l'Ampolla i els pescadors li tenen una gran devoció. Este monòlit substituïx l'àncora de ferro que hi havia en este lloc, que de moment s'ha tret a l'espera d'una nova ubicació.

El Club Nàutic Ampolla va obsequiar la Confraria de pescadors amb un bust escultòric de la Mare de Déu del Carme. La Confraria volia l'escultura al prop dels pescadors. Ports de la Generalitat se n'ha encarregat de fer la instal·lació i l'adequació de l'espai per ubicar el monòlit al centre de la rotonda de la dàrsena pesquera, un punt emblemàtic per als pescadors.

 

Participació