El Govern aprova l'ampliació de dos centres educatius a les Terres de l'Ebre per valor de 6,8 milions

Les obres es faran a l’Institut Escola 3 d'abril de Móra la Nova (4,9 milions) i a l'Institut de Roquetes (1,8 milions).

Façana de l'institut de Roquetes.
Façana de l'institut de Roquetes. | Google maps
Redacció
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:56h
El departament d’Educació ha modificat el Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) en construccions escolars amb la incorporació de 17 noves actuacions arreu del territori per un import total de 91 milions euros, que s’edificaran a través de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat). D’estes, dos obres es realitzaran a les Terres de l’Ebre, per un valor de 6.804.000 euros. Concretament, corresponen a dos obres d’ampliació que es faran a l’Institut Escola 3 d'abril de Móra la Nova (4,9 milions) i a l'Institut de Roquetes (1,8 milions).

A banda d’estes dos noves obres, a les Terres de l’Ebre Educació ja té aprovada la construcció de l’Escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre.

Un total de 17 noves construccions a Catalunya

De les 17 noves obres que es faran arreu del territori, un total de 10 són de nova construcció i 7 són de gran reforma i ampliació. Estes se sumen a les 71 obres que ja està impulsant el Departament, 15 de les quals a través de convenis de construcció acordats amb ajuntaments.

A banda, s’ha ampliat la partida de les obres de reformes d’ampliació i millora (RAM) amb un total de 75M€ fins l’any 2026. El RAM del 2020 s’incrementa a 17M€.

També s’ha aprovat la dotació de 21M€ per a desenvolupar un Pla d’ampliacions per fases per donar resposta a les necessitats d’escolarització i evitar instal·lar construccions provisionals.

L’increment del PEF Inversions del Departament d’Educació, amb totes aquestes modificacions i altres adaptacions de les construccions ja existents, és de 201.224.392€.