​Les Terres de l'Ebre afronten 6 brots actius de coronavirus, dos dels quals a la Ràpita

El que implica més afectats és el brot originat en un claustre de professors al Perelló | En segon lloc, el segueix el brot de l'Hospital de Jesús

Una agent de la Policia Local de la Ràpita informa els vianants sobre la necessitat de dur mascareta
Una agent de la Policia Local de la Ràpita informa els vianants sobre la necessitat de dur mascareta | Cedida
Aguaita.cat
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:47h
Segons les últimes dades del Departament de Salut les Terres de l’Ebre tenen en estos moments 6 brots actius de coronavirus, amb un total de 41 positius.

El brot que implica més afectats i de poblacions més diverses és el que es va generar en un claustre de professors al Perelló. Segons Salut, el nombre de positius a partir d’este brot és de 14, i en estos moments s’està realitzant un seguiment a 70 contactes directes. Dintre dels 14 positius del Perelló s’inclouen, segons especifiquen fonts del Departament, els casos que s’han contagiat a partir d'este brot i que resideixen a la Ràpita, es tracta de 6 membres d’una família i, com a mínim, 2 casos més de contactes directes. Arran d’este brot, hi ha dues persones hospitalitzades al Verge de la Cinta, totes dues de la Ràpita.

A banda, Salut situa dos brots més a la Ràpita. El primer afecta 6 persones d’un mateix àmbit familiar. A partir d’estos positius, s’està fent seguiment a 8 contactes directes més. El segon brot originat a la Ràpita implica 3 persones que han donat positiu en les proves PCR i el seguiment de 15 persones més.

El segon brot en nombre de casos afectats és el de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 10 positius, dos dels quals han mort en les darreres hores. L’Ajuntament de Tortosa informava este dilluns sobre la mort d’un pacient ingressat a la unitat de cures pal·liatives que s’havia contagiat. Este dimarts, l’Ajuntament ha confirmat una segona mort, també d’un pacient ingressat a pal·liatius i afectat pel brot.

Salut també situa a Tortosa un brot amb 6 positius dintre del mateix àmbit familiar. No obstant, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va especificar en una roda de premsa este dilluns que, tot i tractar-se de tortosins, els membres d’esta família es troben en aïllament a Tarragona.  

El sisè brot, se situa a la Raval de Crist (Roquetes), afecta a 3 persones d’un mateix àmbit familiar.