Mor un dels pacients contagiats en el brot de coronavirus originat a l'Hospital de Jesús

Tres germanes de la residència de la consolació que van estar en contacte amb una professional del centre també s’han contagiat

Hospital de la Santa Creu a Jesús EMD de Tortosa
Hospital de la Santa Creu a Jesús EMD de Tortosa | Sílvia Berbís
Aguaita.cat
20 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:56h
Un pacient de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús afectat pel brot de coronavirus detectat al centre ha mort la passada nit. Es tractava d’un pacient amb patologies prèvies importants, que estava sent tractat a la unitat de cures pal·liatives.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha comparegut este migdia per informar sobre l’evolució del brot de coronavirus originat en este centre sociosanitari de titularitat municipal.
En els darrers dies s’han realitzat 750 proves PCR per analitzar l’abast del brot.

En base estes proves s’ha pogut determinar el positiu de 3 germanes residència de la Congregació de la Consolació de Jesús, que van estar en contacte amb una professional de l’Hospital de Jesús. Es dóna la circumstància que esta residència ja es va veure afectada per un brot de la covid-19 el passat mes de març. Estos 3 contagis nous se sumen als 6 anteriors. Tres professionals dels centre i 3 pacients, 9 en total.
 
A banda, segons ha informat l’alcaldessa, l’Hospital rebrà durant este dilluns un pacient amb coronavirus derivat de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
 
“Després de fer les PCR ara estem més tranquils”, ha manifestat Meritxell. La gran majoria de les 750 PCR realitzades els darrers dies han donats resultats negatius. Ara resten per realitzar 45 proves més a professionals del centre que són de vacances o fent torns. També es realitzaran 150 PCR als pacients de la unitat de nefrologia.