Inversions

Prop d'un milió d'euros de la Diputació per a la cultura davant la pandèmia

S'hi podran acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tinguin com l'activitat principal la cultural

per Aguaita.cat , 17 de juliol de 2020 a les 09:54 |
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, en la presentació avui de la línia d'ajuts per al sector cultural de la demarcació de Tarragona. | Diputació de Tarragona
La Diputació de Tarragona destinarà 950.000 euros per als professionals autònoms i microempreses privades del sector cultural a la demarcació. Els ajuts volen mitigar els efectes que ha causat la COVID-19 en el sector i estan dirigits a àmbits com ara les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l'artesania, la llengua o la literatura, la producció editorial i la difusió del patrimoni cultural.

S'hi podran acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tinguen l'activitat cultural com a principal i gairebé exclusiva. En canvi, les empreses que facturen més de 500.000 euros anuals i les entitats culturals, esportives i socials sense ànim de lucre, així com les fundacions, en quedaran excloses.


La convocatòria, en règim de concurrència competitiva, es preveu publicar esta tardor a la seu electrònica de la institució. La seua presidenta, Noemí Llauradó, ha destacat que és la primera línia d'ajuts que la institució destina al sector cultural i ha assenyalat que donades les actuals circumstàncies s'han hagut d'adaptar amb "celeritat" per tal de "redefinir, reforçar i atendre de manera adient les necessitats del gremi". "El nostre objectiu és que l'acció cultural continue endavant i esdevinga un dels motors de recuperació econòmica", ha afirmat Llauradó.

 

Participació