Amposta convoca el Front Institucional de les Terres de l'Ebre per evitar el transvasament de l'Ebre a Cantàbria

Es reuneixen este dilluns

Imatge d'arxiu d'una manifestació a Barcelona en defensa de l'Ebre.
Imatge d'arxiu d'una manifestació a Barcelona en defensa de l'Ebre. | Adrià Costa
Aguaita.cat
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:07h
L’aval de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) de la petició del govern de Cantàbria de fer una nova captació de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigua de l’Ebre, pendent d’aprovació pel Consell de Ministres, ha fet saltar totes les alarmes a les Terres de l’Ebre. Per això este dilluns es reuneix a Amposta el Front Institucional de les Terres de l'Ebre.

I és que "esta nova captació, que pot encobrir interessos de creixements urbanístics, torna a posar en perill la sostenibilitat del Delta i de l’Ebre", destaca l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, "i és per això que hem decidit convocar el Front institucional de les Terres de l’Ebre, creat la legislatura anterior per oposar-nos contra el Pla de Conca, per enviar un missatge molt clar al Consell de Ministres, qualsevol captació d’aigua suposarà una agressió al Delta i al riu, no ho podem permetre".

Així, des d’alcaldia de l’Ajuntament d’Amposta s’ha convocat als 52 alcaldes i alcaldesses, els cinc presidents d’EMD i els i les quatres presidentes dels Consells Comarcals, a més de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.