Confirmats 15 nous casos de coronavirus a les Terres de l'Ebre durant este cap de setmana

El virus experimenta un repunt al territori des de la sortida de l'estat d'alarma

Una de les treballadores de l'ICS analitzant mostres al laboratori.
Una de les treballadores de l'ICS analitzant mostres al laboratori. | ACN
Aguaita.cat
12 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:23h
El Departament de Salut ha notificat durant este cap de setmana 15 nous casos de coronavirus a les Terres de l'Ebre, 5 dissabte i 10 diumenge. La pandèmia es troba en clara remuntada al territori, des de la sortida de l'estat d'alarma el passat 23 de juny i el degoteig de casos cada cop és més elevat. El recompte total de positius al territori des de l'inici de la pandèmia és de 368 casos.

En els últims dies, a més, hem conegut els brots originats en un claustre de professors al Perelló i en una trobada entre joves a Alcanar. En este darrer cas, el brot sembla estar clarament controlat, amb quatre casos confirmats, tres dels quals de la localitat. Les primeres PCR realitzades a tots els contactes directes dels joves infectats van donar negatiu.

Pel que fa al brot del Perelló la situació és diferent. Dels 4 infectats inicials, 2 de Xerta i 2 de Camarles, ja s'ha passat 9, de diferents localitats del territori. 

En ambdós brots, però, tots els positius tenen símptomes lleus. Tant els casos confirmats com els seus contactes estrets estan en aïllament i seguiment domiciliari. 

Malgrat este increment notable de casos des de la sortida de l'estat d'alarma, el territori no ha de lamentar noves defuncions relaciones amb el coronavirus des del 10 de juny passat. Des de l'inici de la pandèmia 45 persones han perdut la vida com a conseqüència de la Covid-19 a les Terres de l'Ebre.