El Servei d'Atenció Diürna del Consell Comarcal del Baix Ebre s'incrementa en una vintena de places

Es tracta d'un servei gratuït integrat dins el Servei d'Intervenció Socioeducativa adreçat a xiquets, xiquetes i joves d'entre 3 i 16 anys

Visita del president del Consell Comarcal del Biax Ebre, Xavier Faura, al Servei d'Atenció Diürna
Visita del president del Consell Comarcal del Biax Ebre, Xavier Faura, al Servei d'Atenció Diürna | Cedida
Aguaita.cat
09 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:51h
El Servei d’Atenció Diürna del Consell Comarcal del Baix Ebre, conegut com “La Tribu”, ofereix este estiu un centenar de places, una vintena més que l’any passat. Es tracta d’un servei gratuït integrat dins el Servei d’Intervenció Socioeducativa adreçat a xiquets, xiquetes i joves d’entre 3 i 16 anys.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; el vicepresident comarcal i tinent d’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia; la consellera comarcal de Serveis a les Persones, Rosalia Pegueroles i la regidora de Qualitat de Vida de Roquetes, Cinta Garcia, han visitat este matí el servei que es duu a terme al col·legi Marcel·lí Domingo de Roquetes amb una quarantena de places. “Es tracta d’un servei molt necessari que ofereix a infants i joves activitats de lleure, necessàries especialment després del confinament i que els garanteix dos àpats diaris”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Enguany, s’han adoptat un seguit de mesures preventives per la crisi de la Covid-19. Així, s’ha creat la figura d’un responsable de prevenció i higiene, es comprova diàriament la temperatura dels assistents i s’han distribuït els usuaris en grups de convivència de com a màxim 10 persones.

A més de Roquetes este mes de juliol el Servei d’Atenció Diürna del Consell Comarcal del Baix Ebre també presta el servei a Deltebre, a les instal·lacions del col·legi Sant Miquel i a l’Ametlla de Mar, al col·legi Sant Jordi. A partir de final de juliol i fins al 21 d’agost, el servei es prestarà a Deltebre, Roquetes, Camarles i l’Ampolla.

Pel que fa a l’horari del servei és entre les nou del matí i dos quarts de tres del migdia (amb variacions en funció del municipi), període durant el qual el Consell ofereix l’esmorzar i el dinar als participants. La programació de “La Tribu” inclou activitats, jocs i sortides, que a este estiu es limitaran, a través de les quals es treballen els valors del respecte, l’amistat, la responsabilitat, la conscienciació ambiental, la cooperació, l’escolta activa i l’empatia.